Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568363
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatvedībai kā uzņēmējsabiedrības vadības informācijas nodrošināšanas līdzeklim tirgus ekonomikas apstākļos ir svarīga nozīme. Latvijas Republikas 1992. gada 14. oktobra likums „Par grāmatvedību” noteic, ka visiem Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un bezpeļņas organizācijas neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas un īpašuma piederības, Uzņēmumu reģistrā reģistrētajām ārvalstu uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību pastāvīgajām pārstāvniecībām (filiālēm, nodaļām), iestādēm un organizācijām, kuras finansē no valsts budžeta vai pašvaldības budžetiem, kā arī sabiedriskajām organizācijām, to apvienībām, fondiem ar ierobežotu dalībnieku loku, reliģiskajām organizācijām un arodbiedrībām ir pienākums sava uzņēmumā organizēt grāmatvedību un nodrošināt, lai grāmatvedībā tiktu uzskatāmi atspoguļoti uzņēmuma saimnieciskie darījumi un uzņēmuma īpašuma stāvoklis. Grāmatvedībai jābūt organizētai tā, lai uzņēmuma vadītājs ar tās palīdzību varētu kvalificētai trešajai personai (īpašniekam, valsts kontrolējošās vai tiesību aizsargājošās institūcijas amatpersonai) sniegt pārskatu grāmatvedības jautājumos par visiem uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem noteiktā laika posmā un finansiālo stāvokli attiecīgā perioda beigās, kā arī, lai būtu iespējams noteikt katra saimnieciskā darījuma sākumu un izsekot tā norises.
Pāreja uz tirgus ekonomiku skaidri izgaismoja svarīgo grāmatvedības lomu – Grāmatvedība ir process, kas nosaka, mēra un dara zināmu finansiālo informāciju, lai dotu iespēju šīs informācijas lietotājam pieņemt lēmumus un spriedumus.
Uzņēmumus ir saimniekošanas primārais posms un vienlaicīgi grāmatvedības pielietojuma pamatvienība. Grāmatvedība ir pilnīgi un sistemātiski sakārtota viena uzņēmuma visu saimniecisko operāciju reģistrācija uz attaisnojuma dokumentu pamata.
Grāmatvedība ir nozīmīgs uzņēmuma vadīšanas līdzeklis. Ar tās palīdzību tiek iegūta informācija par katra uzņēmuma saimniecisko un komercdarbību, par uzņēmējdarbībā izmantotiem mantiskiem un naudas līdzekļiem, to īpašniekiem.
Grāmatvedības priekšmeta saturu veido grāmatvedības objekti, tie būtu:
saimnieciskie līdzekļi;
saimniecisko līdzekļu avoti;
saimnieciskie procesi un to rezultāti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1143545
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties