Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568261
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Galvenie Islandes vēstures notikumi   
2.  Islandes valsts iekārta   
3.  Islandes iedzīvotāji   
  Secinājumi   
  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Baltoskandijas reģionā ietilpst 8 valstis – Norvēģija, Dānija, Zviedrija, Somija, Latvija, Lietuva, Igaunija, kā arī Islande.
Islandes sala veidojusies Alpīnās oroģenēzes periodā, pēc izcelsmes tā ir vulkāniska sala, kurā arī mūsdienās darbojas visu veidu vulkāni. Tās augstākā virsotne arī ir vulkāns – Hvannadalhnūkirs (2119 m). Pusi no salas sedz bazalta lavas lauki, kurus vienu no otra atdala upju ielejas. 10% no teritorijas veido Holocēna laika reljefa formas. Atrašanās tālu uz ziemeļiem, bargais klimats, reljefs, izolētība ir galvenie faktori, kas noteica Islandes valsts veidošanās īpatnības. Mūsdienās Islandi Baltoskandijā atpazīst kā „uguns un ledus zemi”, kura izceļas ar savām daudzajām dabas pērlēm.
Islande ir sasniegusi augstu attīstības līmeni, salīdzinājumā ar citām Baltoskandijas valstīm, taču šis ceļš ir bijis visai grūts un smags. Lai nu kā, bet ilgie kolonizācijas gadi nav spējuši nospiest islandiešus un pazaudēt savu identitāti gan Baltoskandijā, gan Eiropā, gan visā pasaulē.
1.Galvenie Islandes vēstures notikumi

Vēsturnieki strīdas par to, kurš tad īsti bija pirmie Islandes atklājēji. Daži uzskata, ka pirmie bijuši skotu jūrasbraucēji, kuri jau 3.gs. piestājuši pie Islandes krastiem. Citi domā, ka tie bijuši īru mūki, kuri 8.gs. laiku pa laikam apmetušies uz īslaicīgu dzīvi salas dienviddaļā, nosaucot šo vietu par Tuli. Mūsdienu ģeogrāfiskajā kartē vieta ar nosaukumu Tule atrodama Grenlandes ziemeļu piekrastē, jo senatnē pastāvēja uzskats, ka Tule ir pati tālākā vieta uz ziemeļiem. Dokumentāli apstiprināta ir vikingu ierašanās Islandē 9.gs. šīs salas apmetņu hronikā „Lāndnamabōk” (Zemes grāmata).Iespējams, ka par salas esamību drosmīgie jūrasbraucēji uzzinājuši no īru mūkiem, taču pirmie vikingu nokļūšana nepazīstamajā zemē bijusi nejaušība…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130859
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties