Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567798
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Dāvinājuma jēdziens    4
1.1.  Dāvinājuma līguma raksturojums    5
2.  Dāvinājuma sekas    8
3.  Dāvinājuma atsaukšana    10
3.1.  Dāvinājuma atsaukšana rupjas nepateicības dēļ    10
3.2.  Dāvinājuma atsaukšana neatraidāmo mantinieku intereses nodrošināšanai    12
4.  Sevišķie dāvinājuma veidi    14
4.1.  Visas mantas dāvinājums    14
4.2.  Dāvinājums ar uzlikumu    14
4.3.  Dāvinājums atlīdzības nozīmē    16
5.  Dāvinājums līguma veidā šodien    17
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    21
  Pielikums    22
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Pabeidzot darbu ir jāsecina, ka tā mērķis ir sasniegts. Izmantojot esošu likumdošanu, pieejamo literatūru un citus resursus par referāta tematu tika izveidots dāvinājuma līguma vispārējais raksturojums. Tas ļauj izveidot izpratni dāvinājuma būtību, ļauj saprasts, ka dāvinājuma līgums ir savdabīgs līgums, kuram piemīt īpašie noteikumi un kurus noteikti jāpēta pirms līguma slēgšanas. Jo to zināšana ir būtiska. No iegūtam ziņām uzskatu, ka Saskaņā ar līgumu dāvanu, viena puse (donoru) dāvina vai piekrīt nodot citai personai (apdāvinātā) lieta īpašumu vai īpašuma tiesības (vai pieprasīt) Sabiedrībai vai kādas trešās personas vai ir pienākums atbrīvot viņu atbrīvot no nekustamā īpašuma nodokļa par viņu priekšā vai trešās personas. Klātbūtnē counter-nodošanas lieta, vai tiesības vai saistības līguma pretprasība netiek atzīta kā dāvanu.
Galvenais pienākums ir nodot donora dāvanu. Atteikuma tiesības, lai veiktu vienprātību līgums ziedojumu - viens no svarīgākajiem cilvēka donora, fiksēti stacija. 577 Civilkodeksa. Tiesības saņemt dāvanu sekas ir ļoti priekšmetu ziedojuma līgumu. Tās saturu nosaka saturu attiecīgajiem pienākumiem donoru.
Apdāvinātā ir tiesības atteikties pieņemt dāvanu (n. 1, Art. 573 Civilkodekss). Šīs tiesības var tikt īstenotas jebkurā laikā pirms nodošanas dāvanu un pat ne tāpēc, ka klātbūtnes nav pamatotu iemeslu. Šajā gadījumā, ziedojumu līgumu uzskata par izbeigtu. Ja ziedojums līgums ir rakstveidā, par dāvanu atteikums ir jānosūta rakstveidā.
Attiecībā uz ziedojumu līgumam ir reģistrēta, atteikumu pieņemt dāvanu pakļauta valsts reģistrācijai. Ja ziedojums tika parakstīts līgums, rakstiski, giver var prasīt atlīdzību no apdāvinātā reālo kaitējumu, ko izraisa atteikumu pieņemt dāvanu. Ar dažiem izņēmumiem, kas uzskaitīti iepriekš, un uz Civillikuma pantā, ziedojumu līgumu var noslēgt mutvārdos.
Stingri definēti likumā noteiktajos gadījumos, donors var atteikties no līguma, kurā solījumu nodošana nākotnē apdāvinātā vai pareizi. Ir definēti un tiesības atcelt ziedojumu.
Atbildību par jebkādu neizpildi pienākumu saskaņā ar līgumu ziedojumu balstās uz kopīgu pamatu, reglamentē Civilkodeksa 25 nodaļā. Pirmajā posmā (pienākumi) posms ziedojuma var izbeigt tādā pašā veidā kā jebkuru citu līgumu civiltiesībām. Par ziedojumu līguma forma nosaka tā subjektu, ievērojot sastāvs un cena.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1354527
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties