Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567738
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Medicīnas aizsākumi un tās specifika senajā ķīnā    5
1.1.  Izpratne par cilvēka anatomiju    5
1.2.  Pulsa izmeklēšanas specifika    6
2.  Veselības aprūpe senajā ķīnā    7
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra un avoti    10
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Seno ķīniešu izpratne par medicīnu un veselības aprūpi ir smalka, niansēta un sarežģīta lieta, ko Rietumu pasaules cilvēkam nav tik viegli vai pat nav iespējams uztvert. Meklējot literatūru par šo tēmu, darba autore bija pārsteigta par tās šauro pieejamību, sevišķi jau to, ka specializētajos medicīnas žurnālos praktiski nav atrodams nekas par Austrumu medicīnu. Palika atklāts jautājums vai tam varētu būt kāda saistība ar mūsdienu ārstu konservatīvo domāšanu un nespēju pieņemt savādāku ārstniecības pieeju? Darba autore to necentīsies apgalvot, bet radies iespaids, ka tāda iespējamība pastāv. Iespējams, ka mūsu, rietumnieku uztverē liela daļa no Austrumu pasaules medicīnas tiek saistīta ar misticismu un ezotēriku, tomēr noteikti ir vērts kādu daļu aizgūt arī no viņu gudrībām. Tādejādi, varētu izvairīties no pārmērīgas medikamentozās terapijas, ko praktizē Rietumu medicīna un pievērsties ārstniecībai dabīgākā ceļā.
Par saprātīgu pieeju veselības uzlabošanas nolūkos, darba autore uzskata seno ķīniešu pievēršanos dabas un tās procesu ietekmei uz cilvēka organismu. Nenoliedzami, ka daba ietekmē mūsu pašsajūtu un noskaņojumu, tādēļ būtu vērts pievērst vairāk uzmanības gan vēja, gan mēness fāžu maiņas, klimata, temperatūras svārstību, atmosfēras spiediena, gadalaika uc. apstākļu mijiedarbībai ar indivīda labsajūtu. Tāpat arī organisma un tā funkciju stiprināšanai izvēlēties lietot vitamīnus saturošas un imunitāti stiprinošas dabas veltes, lai veicinātu pretošanos spējas apkārtējās vides nelabvēlīgajiem apstākļiem.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties