Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:566932
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
  IEKŠZEMES KOPPRODUKTA (IKP) RĀDĪTĀJI   
  IEDZĪVOTĀJU LABKLĀJĪBA   
  SECINĀJUMI   
  Izmantotās literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomikas straujās izaugsmes gados (2005-2007.gads) iekšzemes kopprodukta (IKP) – gada laikā saražotās gala preces un pakalpojumu kopējā tirgus vērtība (Ekonomiskā Web-lappuse Latvija, 2005) - vidējie gada pieaguma tempi bija gandrīz 11% (Tabula 2). Galvenais izaugsmes stimuls bija būtisks privātā patēriņa un investīciju pieaugums, kas balstījās lielā mērā uz nozīmīgu ārējā kapitāla ieplūdi.
Latvijas ekonomikā 2008. un 2009. gadā, globālas finanšu krīzes rezultātā apstājoties ārējā kapitāla ieplūdei, iestājās recesija. Krīzes laikā strauji kritās IKP, saruka nodarbinātība un pieauga bezdarbs. 2010. gada laikā bija vērojams pakāpenisks IKP pieaugums. Tomēr, ņemot vērā, ka izaugsme atsākās no ļoti zema punkta, 2010. gadā kopumā IKP bija par 0.3% mazāks nekā gadu iepriekš 2011. gada 1. ceturksnī IKP par 3.4% pārsniedz 2010. gada 1. Ceturkšņa līmeni. (Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija , Centrālās Statisktikas pārvalde, 2011)
Pakāpeniski uzlabojoties ekonomiskajai situācijai pasaulē un piaugot pieprasījumam galvenajās tirdzniecības partnervalstīs, kā arī krīzes laikā atgūstot straujās izaugsmes laikā zaudēto Latvijas ražotāju konkurētspēju, par galveno ekonomikas dzinuli ir kļuvis eksports.
Nozīmīga ilgtspējīgas sabiedrības sastāvdaļa ir iedzīvotāju labklājība. Tas nozīmē, ka ir nodrošināta iespēja dzīvot drošos un iespējām atbilstošos mājokļos, saņemt galvenos pakalpojumus (tādus kā skola, veselības aprūpe, kultūra u.tml.), iespēja strādāt interesantu un gandarījumu sniedzošu darbu, dzīvot kvalitatīvā vidē (gan dabas, gan apbūvētā vidē) un iespējas piedalīties vietējās attīstības plānošanā un lēmumu pieņemšanas procesos. (Eiropas, 2001)…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1317084
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties