Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:565252
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  PRIEKŠVĀRDS    2
  IEVADS. METODOLOĢIJA    2
  IZTIRZĀJUMS    3
  LATVIJAS WWW PAR NARKOMĀNIJU UN HEROĪNU    3
  HEROĪNA ŠOKS    4
  KĀPĒC HEROĪNS? BET KĀPĒC GAN NE? (ANTIREKLĀMAS VĀJUMS)    4
  NARKOTIKU REKLĀMA    5
  HEROĪNA SPOZME    6
  SECINĀJUMI    6
Darba fragmentsAizvērt

Ja referāta uzdevums ir pētīt Latvijas valsts antinarkotiku politiku, un mēs skatāmies, vai valsts izmanto Internetu kā līdzekli šīs jomas mērķu sasniegšanai, tad secinājums ir tāds, ka neizmanto. Vienīgā no atbilstošajām www lapām, kas varētu būt veidota par Latvijas valsts, ne privātpersonu, līdzekļiem, ko atrada automātiskie meklētāji, ir http://www.bernutiesibas.lv. Mēs varam pieļaut, ka valsts Narkotiku apkarošanas birojs vai citas valstiskas un sabiedriskas institūcijas ir izveidojušas šādas īpašas www lapas, bet tas apstāklis, ka tās neatrod Latvijas spēcīgākie Internet meklētāji, tām neliecina par labu.
Visvairāk uzdotajiem meklēšanas parametriem atbilstošu dokumentu (rakstu) mums piedāvā reģionālo masu mediju www varianti: Jelgavas avīze “Zemgales Ziņas” [www.zz.lv] un Liepājas www.media.lv. visi pārējie dokumenti liecina par to, ka tie publicēti www lapās kas nespecializējas uz šādu tematiku. Tāds, piem., ir raksts “Heroīns” no vīriešu žurnāla “KLUBS” [www.klubs.lv].
Ja mēs iedomājamies situāciju, ka esmu tā vai citādi saskāries ar heroīnu (piem., esmu kļuvis atkarīgs vai atkarīgs ir kāds no man tuviem cilvēkiem) un vēlos iegūt pēc iespejas izsmeļošāku un daudzpusīgāku informāciju par to, piem., kurā vietā iespējams meklēt un saņemt palīdzību, es Latvijas www lapās to neatrodu.

HEROĪNA ŠOKS

Priekš manis personīgi šis gads paliks atmiņa tieši ar heroīnu - šī gada laikā par normu jau ir kļuvušas (vismaz Rīgā jau nu noteikti) izlietotas šļirces uz ielām, māju pagalmos un sabiedriskajās tualetēs. Nekas tāds agrāk nav bijis. Ir bijis, bet ne tādos apjomos. PSRS laikos Latvijā heroīnu lietoja ļoti šaurs cilvēku loks, tie bija vai nu recidīvisti, vai arī galīgi dzīvē un sabiedrībā vīlušiem bijušie mākslinieki un mūziķi. Viņu skaits neradīja draudus sabiedrībai, piedevām viņi bija lokalizēti noteiktās un apkārtējiem slēgtās “nometnēs” - cietumos vai savās ‘komūnās’. Šis gads iezīmējas ar masveida heroinizāciju. Ja speciālisti atzīst, ka heroīns ir kļuvis par otro poulārāko narkotiku, tas nozīmē, ka mums ir vairāki tūkstoši heroīnistu, varbūt pat daži desmiti. Un tas tiešām ir ļoti nopietni, jo heroīns cilvēku sociāli sagrauj dažu mēnešu laikā, un šai konkrētajai narkotikai līdzi nāk citas parādības (jau minētais HIV inficēšanās risks utt.), kas daudz mazākā mērā raksturīgas citām populārajām narkotikām - marihuānai, amfetamīniem, “sēnēm”, kokaīnam.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties