Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:564901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visas iepriekš aplūkotās valstis ir Eiropas Savienības dalībvalstis, t.i. eiropeiskas, demokrātiskas, tiesiskas valstis ar savu unikālo vēsturi, kultūru un paražām. Arī tiesu sistēmā ir velkamas vairākas paralēles, tomēr tas nenozīmē, ka tās ir identiskas.
Tiesnešus prezidents ieceļ gan Austrijā, gan Čehijā, turpretī Zviedrijā tiesnešus amatā ieceļ valdība. Austrijā iecelšanas priekšlikumus izteic tiesas personāla senāts un Pavalsts Augstākās tiesas personāla senāts. Turpretī Zviedrijā valdībai palīdz īpaša tiesnešu iecelšanas komisija. Stājoties amatā zvērests ir obligāts. Tiesnesim kā obligāta prasība visās valstīs ir attiecīgās valdības pilsonība, juridiskā izglītība, prakse (Austrijā tiesnešu sagatavošanas dienests kopā ar tiesu praksi ilgst 4 gadus, Zviedrijā kandidātam jābūt strādājošam par ierēdni apgabaltiesā vai apgabala administratīvajā tiesā 2 gadus, bet Čehijā topošajam tiesnesim 3 gadi jāstažējas kā tiesneša palīgam). Visas aplūkotajās valstīs pastāv arī īpašs tiesneša amata eksāmens. Austrijā, Čehijā tas ir obligāts, Zviedrijā nav obligāts, bet vēlams, jo tiek uzskatīts par priekšrocību. Ir noteikts, ka ir nepieciešama arī īpaša, specifiska apmācība gan Austrijā, gan Zviedrijā (tikai ieteicams). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1234647
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties