Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:564135
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bruņoto spēku veidošanā atbalstu sniedza rietumvalstis. Daudzi Latvijas iedzīvotāji iestājās zemessardzē – brīvprātīgo militārajās vienībās. To veidošanos ietekmēja 1991. gada janvāra barikāžu notikumi un situācija, kad Latvijā joprojām atradās Krievijas armija. 90. gadu sākumā arī daudzi trimdas latvieši atgriezās Latvijā un aktīvi iesaistījās politikā un saimnieciskajā jomā. Savu darbību atjaunoja dažas 20. – 30. gadu partijas, kā arī veidojās jaunas. Latvijas Tautas fronte savu misiju bija
izpildījusi, tādēļ daudzi aktīvisti iesaistījās jaundibinātajās partijās.
1993. gada 5. – 6. jūnijā notika 5. Saeimas vēlēšanas, tās bija pirmās brīvās daudzpartiju parlamenta vēlēšanas pēc valsts neatkarības atjaunošanas.
Saeima ievēlēja Valsts prezidentu un izveidoja Ministru kabinetu. Saskaņā ar 1992. gada decembrī pieņemto likumu „Par tiesu varu” tika pārveidota tiesu sistēma.
Latvijā atšķirībā no citām postkomunistiskajām valstīm, arī Igaunijas un Lietuvas, kas pieņēma jaunas konstitūcijas, tika atjaunota 1922. gada Satversme. Tā stājās spēkā pilnā apjomā līdz ar 5. Saeimas sanākšanu 1933. gada 6. jūlijā. Tā kā Satversmē sākotnēji nebija īpaši reglamentētas cilvēka tiesības un brīvības, jau 1991. gadā tika pieņemts Konstitucionālais likums „Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi”, bet 1998. gada 15. oktobrī Satversme tika papildināta ar 8. nodaļu „Cilvēka pamattiesības”.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1349337
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties