Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:564113
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Vispārējs Senās Japānas apģērba raksturojums   
1.1.  Kimono   
1.2.  Citi apģērbi   
1.3.  Senās Japānas tradicionālie apavi – geta   
2.  Augstmaņu tērpi   
2.1.  Sieviešu tērpi   
2.1.1.  Geišas   
2.2.  Vīriešu tērpi   
3.  Vienkāršo iedzīvotāju tērpi   
4.  Dažādu tērpu vizualizācija   
Darba fragmentsAizvērt

3. Vienkāršo iedzīvotāju tērpi
Japānas vienkāršie iedzīvotāji nevarēja atļauties tādus greznus zīda tērpus, kādus valkāja imperatori, augstmaņi un samuraju ģimenes vīrieši valkāja vaļīgus svārkus un platas bikses, bet sievietes – vienkāršus, garus, sasienamus tērpus. Ikdienas tērpus gatavoja no raupja, lēta audekla, ko auda mājās, vai arī nopirka pilsētā. Iecienīta bija kokvilna, kaņepes un rāmija (linam līdzīgs augs), kā arī zīdkoka miza. Drēbes krāso tumši zilā krāsā – visbiežāk tikai augšu, bet dažreiz arī bikses. Zilo krāsu iegūst no vietējiem augiem.
Japānas klimats ir mainīgs – ziemas ir aukstas un sniegainas, bet vasaras – karstas un sutīgas, tāpēc darba cilvēku drēbēm ir jābūt pielāgojamām laika apstākļiem. Atkarībā no gadalaika, cilvēki novilka kādu drēbju kārtu vai uzvilka. Lietainajās vasarās viņi lietoja ūdensnecaurlaidīgus apģērbus no salmiem. Ziemas apģērbs ir visai vienveidīgs – lielākoties mētelis ar vates oderi un silti oderēti vai vatēti svārki. Strādājot appludinātajos rīsa laukos vai jūras krastā, vienkāršie zemnieki bieži vien gāja basām kājām, viņiem mugurā bija vaļīgas, ērtas drēbes – īsi svārki , platas bikses, kas sasietas ap ceļiem un potītēm, galvā – cepures platām malām. Aizsardzībai pret lietu izmantoja konusveida salmu vai bambusa cepures. Šo cepuru slīpās formas dēļ lietusūdens lejā notecēja tik ātri, ka nepaspēja iesūkties. Zemnieki no salmu pinumiem gatavoja arī lietus apmetņus.
Darba drēbes ātri noskranda un noplīsa, un sievietes pienākums bija tās salāpīt. Nabadzīgās, vienkāršās ģimenēs sievietes bieži vien pašas darināja savas ģimenes locekļiem vienkāršas, raupjas drānas.
Ārpus mājas parastie cilvēki valkāja koka tupeles vai vienkāršas sandales. Šīs sandales tika nopītas no salmiem un sasietas ar auklām. Pirms ieiešanas kādā namā cilvēki vienmēr novilka ielas apavus, lai neienestu telpās dubļus, zāli un citus netīrumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties