Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:563237
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Autors grāmatu veltījis lēmumu pieņemšanas procesam Kubas raķešu krīzes laikā. Grāmatā tiek izmantoti trīs dažādas pieejas procesa pieņemšanas skaidrojumam. Attiecīgi katrs modelis tiek izmantots, lai aplūkotu galvenos jautājumus sakarā ar Kubas raķešu krīzi: PSRS lēmumu par raķešu izvietošanu, ASV lēmumu sākt blokādi un PSRS lēmumu raķetes aizvest.
Ievadā autors norāda, ka mūsdienās lielākoties, skaidrojot lēmuma pieņemšanu, tiek pieņemts, ka tas ir kādas personas mērķtiecīga rīcība. Bieži tāpēc tiek ignorēta birokrātijas loma un vispār tas, ka lēmuma pieņemšanā ir iesaistīti daudzi dažādi spēki. Šeit viņš arī raksta par trīs argumentiem, kas ir viņa darba pamatā. Pirmkārt, profesionāli ārlietu pētnieki un arī vienkārši nespeciālisti lielākoties domā nešaubīgu modeļu ietvaros, kas tad arī nosaku viņu secinājumu saturu. Viņi parasti nepielieto teorētisku pamatojumu, bet vadās pēc nepamatotiem priekšstatiem par paredzamiem tipiem, galvenajām problēmām un būtiskajiem pierādījumiem. Otrkārt, vairums pētnieku situāciju skaidro un paredz saskaņā ar pamata konceptuālo modeli, ko autors sauc par „klasisko” modeli jeb racionālā aktiera modeli. Šie pētnieki runā par lēmumiem kā racionālu valsts izvēli, mēģinot sasniegt kādu mērķi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1314266
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties