Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562888
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēl mūsu pirmatnējie sentēvi ģērbās atšķirīgu dzīvnieku kažokādās, bet vēlāk un dabiskajā ādā, lai aizsargātos no aukstuma. Tomēr tajos tālos un smagos laikos cilvēks vienkārši nevarēja sasildīties citādāk, bez tā, lai neapģērbties zvērādās no dzīvniekiem, kurus viņš nogalināja. Pat pie tam viņš centās attiekties pret dzīvniekiem ar cienību un pateicās tiem par siltumu, dzīvi un ēdienu.
Iespēja nogalināt dzīvniekus to kažokādas un ādas dēļ ir mūsdienu cilvēka apšaubāma privilēģija, tādēļ tai ir tik daudz pretinieku pasaulē.
Kažokādas saņemšanai kažokzvēru noķer ar slazdiem vai izaudzē speciālās zvērufermās.
Cilvēki bieži vien pērkot dabiskas kažokādas nedomā pat to, kā dzīvnieki tiek spīdzināti un mocīti. Cilvēki nezin, ka dzīviem dzīvniekiem pārvelk ādu pār acīm, viestiešākajā vārda nozīmē. Kažokādu iegūšana tiek veikta ar visnežēlīgākajiem paņēmieniem: nežēlīgos apstākļos dzīvnieki tiek turēti metāla būros, tiek spīdzināti un dzīviem esot nodīrā ādu. Pasaulē masveidā tiek iznīcināti reti dzīvnieki, lai iegūtu ādas un kažokādas un no tām iegūtu peļņu.
Kažokādas saņemšana arī piesārņo apkārtējo vidi, tā kā zvērādu apdarei tiek izmantotas kaitīgas ķimikālijas. Kažokāda ir šausmas apkārtējai videi.
Šodien, lai kaut kā apturētu nevainīgu dzīvnieku bojāeju, tika izdomātas mākslīgas kažokādas un āda. Kažoki no mākslīgas kažokādas var brīnišķīgi sasildīt mūs, bet izstrādājumi ādas aizstājēja nepiekāpjas pa skaistumu un eleganci izstrādājumiem no dabiskas ādas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties