Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562488
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Praktiskā darba izpildes laikā autors individuāli apgūst jaunas un papildina esošās iemaņas darbā ar GIMP programmu, piemēram, apgūst metodi kā pārveidot sākotnējo attēlu par melnbaltu zīmējumu, noņemt traucējošos attēla objektus un izveidot vairāku attēlu montāžu vienā attēlā. Pirms šī darba izpildes autors attēlu apstrādi bija veicis tikai minimālā līmenī – veicot attēlu izmēru maiņu, pielāgojot automātisko kontrastu un krāsu balansu utml.
No aplūkotajām attēlu apstrādes metodēm, autoraprāt, praktiski visnoderīgākās ir attēla kontrasta uzlabošana, tumša attēla izgaismošana un attēla traucējošo objektu noņemšana. Jāņem vērā, ka pārāk tumšām, gandrīz melnām fotogrāfijām ar attēlu izgaismošanas metodi nav iespējams iegūt uzņemtā objekta, ainavas sākotnējās krāsas, jo attēlu izgaismošana tikai palielina
katra attēla pikseļa RGB (red-green-blue) krāsu toni.
Praktiskā darba izpildi būtu iespējams veikt daudz ātrāk un vienkāršāk, ja tiktu instalēti, izmantoti GIMP lietojumprogrammatūras speciālie paplašinājumi un skripti attēlu apstrādei, vai arī tiktu lietota kāda no profesionālajām maksas programmām, piemēram, Adobe Photoshop.
Tomēr kā tas ir redzams no apstrādātajiem, iegūtajiem attēliem, tad labu darba rezultātu var iegūt arī ar bezmaksas GIMP programmu.
Visbeidzot jāpiebilst, ka vienkāršāko attēla kvalitātes uzlabošanu – kontrasta, krāsu balansa un izgaismojuma maiņu, kā arī atspīduma novēršanu – mūsdienās ērti iespējams veikt arī ar daudziem tiešsaistes (piemēram, Autodesk Pixlr) un mobilo lietotņu rīkiem, taču šie rīki nepiedāvā vai piedāvā ļoti minimālas attēlu pārveidošanas iespējas.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties