Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561691
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Biogrāfija    4
3.  Daiļrade un mūzikas stili    5
4.  Nobeigums    11
5.  Izmantotā literatūra    12
6.  Pielikums    13
Darba fragmentsAizvērt

Es šo komponistu izvēlējos jo, esmu dzirdējusi viņa skņdarbus, izlasot viņa biogrāfiju mani ieintriģēja viņa dzīvesstāsts. Kā arī mani ļoti aizrauj Francija it īpaši Parīze, kur dzīvoja un mācijās Moriss Ravels, tieši parīzē viņš ieguva savus lielākos sasniegumus, ka piemēram opera: „Bolero”. Pati esmu to apmeklējusi un man iepatikās viņu vienkāršis un bezrūpīgais dzīvesveids, laigan M. Ravels nav bijis tipisks Francūzis savas dzīves otrajā pusē, kad viņu piemeklēja smagas depresijas.
Mans šī darba mērķis bija izpētīt viņa biogrāju, iepazīties ar viņa diženākajiem sasniegumiem, kā arī izpētīt mūzikas stilus kuros viņš darbojies.

Biogrāfija
M. Ravels ir Spāņu izcelsmes komponists kurš dzīvojis Francijā. Viņš ir spilgta personība franču mūzikas kultūrā. Viņš ir komponists, kura daiļrade ir izsaukusi strīdus un dažādus uzskatus, bet ar laiku viņa nozīme un vērtība ir noskaidrojusies. Vadošs, autoritatīvs, ļoti atzīts komponists un personība.
Viņš bija gaiša tipa personība. Viņa māte bija Spāniete. Jau agrā bērnībā pārceļas uz Parīzi. Sešu gadu vecumā (1881. gadā) uzsāk klavierspēles studijas .1889. gadā sāk mācītes Parīzes konservatorijā, teorijas nodaļā un, kā klavierspēles virtuozs.
1905. gadā beidzas M. Ravela studijas Parīzes konservatorijā 30 gadu vecumā. No kā veidojās viņa uztvere par mūziku viņa stils krasi nav mainijies bet guvis citu ievirzienu
Kara laiks M. Ravēlam ir ļoti tukš un tumš laiks jo netop neviens skaņdarbs un viņam ir grūti sagādāt sev iztiku un vēl aprūpēt sirgstošo māti, kurai ārsti paziņojuši, ka ilgi dzīvot vairs nav atvicis. Pēc ilgām neveiksmēm viņu beidzot iesauc flotē kur viņš dienē kā šoferis, kas notiek 1915. gadā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1153745
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties