Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561115
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konferencē arī tika sniegts ieskats par to, kā Amerikā bibliotēkas sevi popularizē un cenšas lauzt sabiedrības stereotipus. (3.)
2. konferences dienā tika runāts par to, kā publiskās bibliotēkas transformēt zināšanu sabiedrībā. Tika norādīts ,ka ir jāveicina zināšanas ekonomikā un ar digitalizācijas palīdzību jāveido jauns kultūras modernisms ar lielām izmaiņām tradicionālajos ieradumos un paražās. Tika arī runāts par materiālu digitalizēšanu Austrļijā un kā tas palīdz bibliotēkas izmantot arī tiem cilvēkiem, kas dzīvo nelielās pilsētiņās. Tika arī apspriesta digitalizācijas centru veidošana un pilotprojekti saistībā ar digitalizācijas jautājumiem Anglijā. Pārstāvis no Barselonas stāstīja par to, kādā veidā nodrošināt lietotājiem nepieciešamo informāciju un kā tai nodrošināt piekļuvi. Vēl tika izklāstīti iespējamie veidi, kādos valsts bibliotēkās veicina ekonomisko labklājību indivīdos un kopienās dažādās pilsētās un lauku rajonos. Stāstījumā par tiešsaistes grupām, kā bibliotēkas var izmantot dažādus sociālos tīklus pakalpojumu un uzziņu sniegšanā. Viens no tematiem arī bija par grāmatu izsniegšanu Anglijas slimnīcās – kā tie, kas atrodas ārstniecības iestādēs, tiek apgādāti ar literatūru, izmantojot speciālu gr’matu izsniegšanas mašīnu, kas darbojas visu diennakti. Konferenes noslēgumā bija ziņojums par publisko bibliotēku kopienu veidošanos 21. gadsimtā – kāda ir Nīderlandes pieredze. (3.)

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties