Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:559921
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Liepājas piekraste salīdzinājumā ar citiem piekrastes posmiem Latvijā ir īpaša ar to, ka šeit ir mājvieta dažādam augu un dzīvnieku sugām, kas galvenokārt izplatītas Eiropas dienvidos vai centrālajā daļā. Liepājas piekraste ir svarīga sugu migrācijai. Liepājas rajona dienviddaļā vēl saglabājušies unikāli dabas kompleksi, kas liecina par Litorīnas jūras un pašreizējās jūras krasta veidošanos. Līdz ar to aktīva saimnieciskā darbība šajā teritorijā var iznicināt daudzas retas augu sugas.
• Liepājas jūrmalas parks ir viens no lielākajiem dendroloģiskajiem parkiem Latvijā, tajā sastopamas ap 140 vietējās un svešzemju kokaugu sugas.
• Baltic Beach Party ir viens no lielākajiem šāda mēroga festivāliem Eiropā, un tika nominēts European Festival Awards” balvai „Labākais vidēja izmēra festivāls”.
• Pasākuma laikā netiek pilnvērtīgi nodrošinātas atkritumu tvertnes un toletes, tiek pastiprināti nolietots un pat lauzts pludmales inventārs.
• Baltic Beach Party ir pasākums, kas būtiski apdraud jūras ekosistēmu šajā reģionā.

Priekšlikumi
• Ir nepieciešams uzlabot dzīves apstākļus vietējiem zemes īpašniekiem, kā arī atpūtas viesiem, taču šai attīstībai jābūt samērīgai – pārāk blīva apbūve iznīcinās ne tikai piekrastes dabu, bet arī rekreācijas un tūrisma resursus. Vietām nesaprātīga rīcība izraisa vai veicina krasta noskalošanu, radot draudus pat cilvēku dzīvesvietām.
• Pludmaļu izmantošana būtu jāorganizē tā, lai vismaz dažus to posmus saglabātu mazskartus. Kopumā Kurzemes piekrastē kāpās ir konstatētas 13 graudzāļu sugas, no kurām 8 spēj augt tikai jūras krastā vai tā tuvumā.
• Baltic Beach pasākuma laikā ir nepieciešams stingri ievērot sanitārās normas. Ir jāuzstada daudz vairāk miskastes un toaletes, atbilstoši pasākuma apmeklētāju skaitam, lai netiktu piesārņota apkārtējā vide „piespiedu kartā”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1313153
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties