Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:559349
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ruso galvenais aicinājums bija “atpakaļ pie dabas”. Ruso uzskatīja, ka vislaimīgākā sabiedrība bija pirmatnējā, jo tajā nepastāvēja ne nauda, ne īpašums un cilvēks bija vistuvāk dabai. Mūsdienās dabai netiek pievērsta pietiekoši liela uzmanība. Tā tiek piesārņota, koki eksportēti, celtas jaunas būves, iepirkšanās centri. Lai gan pēdējo 10 gadu laikā cilvēki sāk uztraukties par dabas „atspēlēšanos” cilvēcei par nodarīto, bet vai nav jau par vēlu? Vai mūsdienu cilvēks spēj atteikties no civilizācijas un atgriezties pie dabas un vai civilizācija un mēs paši sevi nenovedīsim pie iznīcības?
Mūsdienu sabiedrības galvenā jeb dominējošā lieta ir nauda. Cilvēkiem nav tik svarīgi, kādā veidā nauda tiek iegūta, galvenais ir tās daudzums. Bagātākie cilvēki un valstis ir tās, kurās ir visvairāk derīgo izrakteņu – nafta, dabasgāze, akmeņogles. Bet, kas tad ir derīgie izrakteņi? Tie ir dabas resursi, kuri, kā sen lasīju kādā žurnālā, ir noslēpti dziļi zemes dzīlēs, lai tiem cilvēks netiktu klāt, bet diemžēl cilvēks ir ticis. Cilvēks, ceļot hidroelektrostacijas, rūpnīcas, atomelektrostacijas, nodrošina sevi ar elektrību, dažādām rūpniecības precēm, bet tajā pašā laikā ved sevi un dabu iznīcībā. Manuprāt, šī vienaldzība pret dabu ir radusies cilvēka uzskatā, ka viņš dzīvo tikai vienu reizi un ir jādara viss, lai savu dzīvi uz Zemes padarītu ērtāku un vieglāku. Un, protams, mūsdienu cilvēkam ērtības nodrošina nauda, jo par naudu var nopirkt jaunāku, jaudīgāku mašīnu, gardākus ēdienus, lielāku māju un televizoru. Tas nekas, ka jaudīgākas mašīnas patērē vairāk benzīna, kas piesārņo vidi un ne tikai, katru dienu cilvēki iet bojā autoavārijās. Mūsdienu cilvēkam ir dots tik daudz – iespēja izglītoties, apgūt jaunākās tehnikas, apceļot pasauli, bet tik un tā nav gana. Varbūt tas tāpēc, ka mūsdienu pasaulē valda uzskats jo vairāk naudas, jo ietekmīgāks tu esi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties