Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:558790
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  ĪPAŠUMA IEGŪŠANAS VEIDI    4
2.  ĪPAŠUMA IEGŪŠANA AR NODOŠANU    8
3.  NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA REĢISTRĀCIJAS PROCEDŪRA    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    15
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Katram no mums ir tiesības iegūt savā īpašumā nekustamo īpašumu. Īpašums ir absolūta tiesība un ikvienai trešai personai ir pienākums atturēties no cita īpašuma aizskaršanas. Lai iegūtu īpašumu, tā pamatā īpašuma iegūšanas darbības priekšnoteikums veidojas no viena vai vairākiem juridiskiem faktiem.
Tiek izšķirti divi īpašuma iegūšanas pamatveidi - atvasinātā un sākotnējā iegūšana. Sākotnējā īpašuma tiesības iegūšanas veidā var iegūt ar piegūšanu; ievācot augļus; ar pieaugumu; ar ieilgumu, savukārt, atvasinātie īpašuma iegūšanas veidi ir īpašuma nodošana; īpašuma attiesāšana; atsavināšana valsts vai sabiedriskām vajadzībām; mantošana; speciāli gadījumi – privatizācija un denacionalizācija.
Īpašuma iegūšana ar nodošanu ir viens no raksturīgākajiem īpašuma iegūšanas veidiem un lai rastos īpašuma tiesības uz šāda pamata, tad ir jāievēro divi nosacījumi: lietas nodošana jaunajam ieguvējam un darījums, kas uz to vērsts, t.i., atsavināšanas darījums.
Īpašuma atsavināšana var izpausties dažādi, gan kā atsavināšanas darījuma, gan arī kāda cita darījuma vai pat notikumu rezultāts, kam vēlāk pievienojas atsavināšanas darījums.
Viena no būtiskākajām detaļām īpašuma nodošanas procesā ir īpašuma reģistrācija zemesgrāmatā, tas arī tiek noteikts CL 994.pantā, ka “par nekustama īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemes grāmatās”. Īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā ir ļoti liela loma. Zemesgrāmatā tiek atspoguļots, kas ir nekustamā īpašuma īpašnieks, kuram uz to ir tiesības.
Zemesgrāmatu institūts tika radīts ar mērķi, lai tiktu aizsargātas īpašuma tiesības. Sākot ar 2012. gada 1. janvāri zemesgrāmatu nodaļas atrodas rajona (pilsētas) tiesu sastāvā. Zemesgrāmatu nodaļa pārzina zemesgrāmatas, kā arī izskata pieteikumus par bezstrīdus piespiedu izpildīšanu, pieteikumus par saistību piespiedu izpildīšanu brīdinājuma kārtībā un pieteikumus par izsoles aktu apstiprināšanu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1370433
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties