Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:557880
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izraēla atrodas Tuvajos Austrumos, Vidusjūras austrumu piekrastē. Tā robežojas ar Libānu, Sīriju, Jordāniju un Ēģipti. Tās galvaspilsēta ir Jeruzaleme, prezidents: Šimons Peress, premjerministrs: Ehuds Olmerts. Valstī ir trīs etniskās grupas: ebreji (76%), arābi (19%) un citas minoritātes (5%). Valsts valūta ir Izraēlas šekelis.
Izraēlas neatkarības deklarācija tika pieņemta 1948. gada 14. maijā Telavivā. Pāris minūtes pēc jaunās valsts pasludināšanas to atzina ASV, bet pēc trim dienām arī PSRS. Pret jauno valsti visnaidīgāk bija noskaņoti arābi, jo uzskatīja, ka Izraēla dibināta viņu teritorijā.
Neatkarības deklarācijai nav konstitūcijas statusa. Izraēlā likumus pieņem ticīgie jūdaisti (ateistam īstenot karjeru politikā nav iespējams). Valsts un privātajās skolās nevar strādāt skolotāji, kas nav ortodoksāli jūdaisti. Jurisdikciju pār Izraēlas pilsoņiem veic Izraēlas Rabīnu Tiesa, kuras kompetencē pašlaik ir tikai reliģisko kopienu locekļu civillietas: šķiršanās un laulību jautājumi.
Izraēlā tiek atbalstīti arī musulmaņi.
1977. gada Krimināllikumā ir noteiktas sankcijas par reliģijas zaimošanu saistībā ar Krimināllikuma normām Izraēlā ir jāskata likums par Svētās Zemes svētvietu aizsardzību. Par kulta celtņu bojāšanu, apgānīšanu un reliģisku ceremoniju traucēšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu pat līdz trim gadiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties