Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:557766
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Publikāciju analīze.
Nesen www.la.lv tika ielikts raksts par to, ka no 2019. gada 1. janvāra iedzīvotājiem – uzņēmuma “Latvenergo” ieviestā tirdzniecības zīmola “Elektrum” klientiem – par patērēto elektrību rēķinā ietvertā daļa sadārdzināsies par 33 līdz 35% un raksta gaitā ir novērojama negatīva attieksme pret šo rīcību.
“Nākamgad paredzētais elektrības rēķinu sadārdzinājums ir kārtējais un, iespējams, nebūs pēdējais, kas palielinās iedzīvotāju izdevumus. Un vienmēr tam tiks atrasts kāds attaisnojums ar solījumiem, ka sadārdzinājums būs procentuāli neliels un neskars visus iedzīvotājus.”
Daudzas publikācijas uzskata, ka “Lattelecom” jau kuro gadu paceļ izmaksas, lai iegūtu lielāku peļņu, bet neviens neizprot, ka cenas padārdzināšanās iemesls nav “Latvenergo” vaina, bet gan citu faktoru ietekme, piemēram, valsts pieprasītais elektrības daudzums, eksporta palielināšana.
Vienā rakstā (lsm.lv) par cilvēku rēķinu apmaksas kavējumiem Latvijā tika norādīts, ka “viens no Latvijas lielākajiem pakalpojumu sniedzējiem “Latvenergo” norāda, ka uzņēmums operatīvi sazinoties ar kavētājiem, tāpēc kavējumu neesot daudz, iespējams, tāpēc, ka elektrību var vienkārši atslēgt.” Tas nozīmē, to, ka “Latvenergo” īsti neuztraucas par zaudējumiem, ko cilvēki neapmaksā, jo tie var vienkārši atslēgt doto pakalpojumu.
Publikācijās parasti ir rakstīta neitrāla informācija par “Latvenergo” plāniem, jaunumiem, ieguvumiem, zaudējumiem. Attieksme pret “Latvenergo” īsti nav pausta, tikai neitrāla.
Piemēram raksts – “Par eļļas noplūdi Pļaviņu HES 'Latvenergo' uzliek 1600 eiro sodu”.
Tas nozīmē, ka arī “Latvenergo” bieži gadās kļūdas. Vēl vajadzīgs laiks, lai stabilizētu visu sistēmu un nepieļautu dažādas kļūdas, tādēļ “Latvenergo” priekšā vēl ir būtiska attīstība.
2018.gada septembrī www.tvnet.lv tika ielikts raksts par to, ka “AS "Latvenergo" nav konstatējis ārēju ietekmi vai apdraudējumu uzņēmuma informācijas sistēmu drošībai un klientu dati ir aizsargāti un drošībā, aģentūrai LETA uzsvēra "Latvenergo" pārstāvji.”
Secinu, ka “Latvenergo” atbildīgi veic IT sistēmu drošības pārbaudes un ievēroj personas datu aizsardzības normatīvo aktu prasības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties