Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:555718
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Abi varoņi filmas beigās mirst, Nina pirmizrādes dienā piedzīvo izšķirošo cīņu ar savu dubultnieci, sasniedzot kulmināciju izrādes laikā, un vienā no starpbrīžiem sevi nāvīgi sadūrusi, mirst. Savukārt Pols pateicoties senatora slepkavības lietai ir atradis ilgi meklēto slepkavu un, ar maksimālu atdevi cīnoties, tiek sašauts un nogalinājis slepkavu, filmas beigas mirst. Dubultnieki abu filmu galvenajiem varoņiem palīdz sasniegt dzīves mērķi, kas Ninai sniedz pilnības izjūtu un perfekciju dejā, un Polam sirdsmieru, misijas beigas, atmaksu.
Garīgais līdzsvars būvējot personību ir svarīgs priekšnosacījums, nesabalansētas personas identitātes simptoms ir nespēja integrēties, fundamentāla attieksmes un dzīves uztveres maiņa, bailes, kas ir dubultnieka veidošanās pamats. Dubultnieka klātbūtne izraisa ārprātu, personāžs cieš no vajāšanas murgiem, sazvērestības pret viņu, notiek nemitīgas saasināšanās līdz cīņa uz nāvi.
Sižetiski filmas ir vienkāršas, tomēr dubultnieka tēla klāt esamība padara tās interesantas, pievēršot skatītāja uzmanību un uzturot spriedzi, liek sekot līdzi notiekošajam. Filmas atainotas no galveno varoņu skatupunkta, ļaujot labāk izprast varoņus, iejūtoties viņu dzīves stāstos, izprotot rīcības motīvus, taču dzīves stāsta atainojumi ir tikai neliela mozaīkas daļa no kopējās ainas, kas filmas nobeigumā atstāj vielu pārdomām, gan par ticamības momentu, gan par nobeigumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties