Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:555612
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Socializācija    4
1.1.  Socializācijas mērķi    5
2.  Socializācijas teorijas    6
2.1.  Č.H.Kūlijs    7
2.2.  H.Mīds    9
2.3.  Z.Freids    11
  Secinājumi    13
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Bērnība, neapšaubāmi, ir labākais dzīves posms. Tā ir pilna no atklātības, spēles, ziņkārības un prieka. Bērna dvēsele ir viegli iespaidojama un uztver visu kā sūklis. Ja piemērs atdarināšanai ir labs, tad viņa turpmākāja dzīve būs laba, bet ja pieaugušie bērnu nomāc, ja aizliegumi un sodīšana ir pārsvarā pār mīlestību un brīvību, tad kļūstot vecākam, viņa dzīve būs nopietni sarežģīta.

Viktors Hugo rakstīja, ka „noteikumi, kuri ir ieaudzināti cilvēka bērnība, ir līdzīgi burtiem, kuri ir izgriezti jaunā koka mizā, tie aug kopā ar viņu, tie ir viņa neatņemama sastāvdaļa”1 .

Procesu, ar kuru palīdzību bērns kļūst par pilnvērtīgu cilvēku, sociologi sauc par socializāciju. Cik daudz mīlestības un rūpju vecāki ieliks savā bērnā – tik daudz bērns būs laimīgs tālākajā dzīvē. Taču socializācija nav process, kurš paej tikai bērnībā – ir gan pieaugušā cilvēka, gan vecuma un pat nāves socializācija. Lai labāk saprastu, kas notiek socializācijas procesā un kā pareizi jārīkojas – ir trīs vissvarīgākās socializācijas teorijas, kuru autori ir Čārlzs Hortons Kūlijs, Džordžs Herberts Mīds un Zigmunds Freids.













SOCIALIZĀCIJA
Piedzimšot, mums nav nekāda priekšstata, ka mēs esam individuālas būtnes, ka mēs esam viņš vai viņa. Tā kā mēs dzīvojam sabiedrības specifiskās daļās, mūs ietekmē noteiktas grupas, rases, reliģijas un reģioni, ka arī īpašas grupas kā ģimene un draugi. 2
Kultūras būtisko elementu ieaudzināšana jaunajos sabiedrības locekļos ir saukta par socializāciju. Pateicoties socializācijai cilvēki mācās efektīvi piedalīties sabiedrībā, pie kuras viņi pieder.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties