Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553884
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saskarsmes process
Jebkuram cilvēkam kā sociālai būtnei ir nepieciešama saskarsme ar citiem cilvēkiem, lai izjustu piederību, savstarpējās simpātijas vai antipātijas, pašapliecinātos, garīgi pilnveidotos, paustu emocijas, saņemtu un nodotu informāciju un, pamatojoties uz iegūtajām zināšanām par pasauli, veidotu savu vērtību sistēmu, pēc kuras vadīties savos spriedumos un lēmumos. Tieksme pēc labvēlīgas saskarsmes normāli attīstītam cilvēkam ir instinktīva. Saskarsme ir cilvēka sociālās dabas izpausme un realizācija, mijiedarbojoties ar citiem cilvēkiem. Saskarsmei ir divas puses – iekšējā un ārējā. Ārējā puse ir partneru tiešā komunikācija, kuru var redzēt un dzirdēt, turpretim par iekšējo pusi var spriest tikai pēc novērojumiem – saskarsmes situācijas subjektīvās uztveres, emocionālajām izpausmēm, saskarsmes mērķa un rezultāta. Saskarsme ne vienmēr skatāma kā pozitīvs pārdzīvojums, ir daudz faktoru, kas var radīt deformētu saskarsmi, izsaucot spēcīgas negatīvas emocijas, tomēr pat šāda saskarsme ir labāka nekā pilnīgs emocionālo saišu trūkums.
Tieši saskarsme ir tā, kas socializē cilvēku; indivīds apgūst uzvedības modeļus, sociālās normas un vērtības, kas nepieciešamas, lai iegūtu sociālo dabu un spēju piedalīties sabiedrības dzīvē. Saskarsmes līdzekļi ir valoda, darbība, tās organizācijas formas, attiecības un informācija.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118517
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties