Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553569
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pašreizējās slimības anamnēze
Paciente slimnīcā iestājās plānveidā uz sirds aortālā vārstuļa protezēšanu.. Paciente uz slimnīcu no Valmieras ar ģimenes ārstes Sarmītes Salinieces nosūtījumu atbrauca pati. Slimnīcā š.g. 5.01. tika noteikta klīniskā diagnoze – aortas vārstuļa kritiska stenoze.
Slimības sākums pakāpenisks. Pacientei 1969. gadā ārstēts sirds reimatisms. 1992. gadā diagnostikas centrā piešķirta invaliditātes grupa. Bija nozīmēta operācija uz 29.07.2005., bet atlikta. Mājās lietojusi aspirīnu, kuru pārtraukusi lietot 25.12.2005.

Iepriekšējās veselības anamnēze

Bērnībā slimojusi ar gripu un masaliņām. Bieži ir bijušas iesnas, klepus. Bijis vidusauss iekaisums. Traumas, asiņošanas, asins pārliešanas nav bijis. Bērnībā ir bijusi mandeļu operācija. Vakcinācijas tika veiktas pēc vakcīnu kalendāra. Paciente noliedz cigarešu, narkotisko vielu un alkohola lietošanu.
Dzīves anamnēze

Dzimusi parastās dzemdībās. Pirmie zobi nākuši 6.mēnešu vecumā. Staigāt sāka ap gadu. Skolā sāka iet 8 gadu vecumā. Mācījās sekmīgi. Regulāri apmeklējusi fizkultūras nodarbības. Izmācījusies par ārsti un sākusi strādāt 25.gadu vecumā. Šobrīd precējusies, divas meitas, pieci mazbērni. Jau vairāk kā piecpadsmit gadus ir pensionāre, bet būdama pensijā ilgi vēl turpinājusi strādāt. Darbs bijis vienmēr vairākās maiņās, kaitīgos apstākļos.
Ģimenes anamnēze
Vecāki miruši 30 gadus atpakaļ. Precējusies, vīrs 80.gadus vecs, pensionārs. Divas meitas, pieci mazbērni. Pēdējos gados paciente ar vīru dzīvo pie vienas no mazmeitām.
Paciente noliedz , ka radinieki vai pati slimojis ar tuberkulozi, venēriskajām, psihiskām un aptaukošanās slimībām. Ģimenē neviens ar alkohola lietošanu nav aizrāvies.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties