Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553257
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ES atkritumu apsaimniekošanas politikas un darbības principi pamatā (bet ne tikai) tiek ieviesti ar ES direktīvām, regulām un lēmumiem, kas nosaka saistošus juridiskus pienākumus dalībvalstīm, tostarp arī Latvijai.
ES atkritumu apsaimniekošanas politika ir izstrādāta ar mērķi aizsargāt cilvēka veselību un apkārtējo vidi pret negatīvo ietekmi, kuru rada vai var radīt atkritumi, to savākšana, pārvadāšana, apstrāde, uzglabāšana un apglabāšana. Šie mērķi ir definēti piektajā Vides rīcības programmā (1992-1999) „Uz ilgtspējīgu attīstību” (COM (92) 93) un Eiropas Kopienas atkritumu apsaimniekošanas stratēģijā, kas publicēta 1989. gadā.
Jaunu Eiropas Kopienas atkritumu apsaimniekošanas stratēģiju Eiropas Komisija apstiprināja 1996. gadā. Tā aizvietoja 1989. gada dokumentu. Jaunajā stratēģijā galvenais uzsvars tiek likts uz ražotāju atbildības principu, kas nosaka, ka ražotājiem un tirdzniecības ķēdes locekļiem jānodrošina dabas resursu maksimāli efektīva izmantošana, kā arī saražoto preču savākšana un pārstrāde pēc tam, kad tās ir kļuvušas par atkritumiem. Tajā arī ir ievēroti 1.) atkritumu novēršanas, 2.) piesardzības, 3.) tuvuma, 4.) labāko tehnoloģiju, 5.) ilgtspējīgas attīstības principi.
Atkritumu apsaimniekošanas stratēģija nosaka prioritāros un kvantitatīvos mērķus atkritumu apsaimniekošanas jomā, kas definēti arī ES sestā Vides rīcības programmā (2001-2010).
Atkritumu apsaimniekošanas politika tiek veikta ar likumdošanas un institucionālās sistēmas palīdzību, kas nosaka saistošus juridiskos pienākumus dalībvalstīm. Tādejādi atkritumu apsaimniekošanas stratēģijā minētie principi caur ES direktīvām, regulām un lēmumiem tiek ieviesti nacionālajā likumdošanā, kas, savukārt, liek būtiski samazināt atkritumu ietekmi uz cilvēka veselību un apkārtējo vidi, attīstot dalītas atkritumu savākšanas sistēmas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178827
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties