Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550294
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Apkopojot izglītojoši zinātniskā pētījuma “Sistēmiskā domāšana” pārskatu, var izsecināt galvenās domas, kas radās šī darba izstrādes laikā.
Sistēmiskā domāšana ir labs veids, kā radīt domu īstenošanas sakārtotību jebkurā dzīves nozarē gan teorijā, gan praksē. Kā arī tā spēj palīdzēt pieņemt grūtākos lēmumus. Sistēmiskā domāšana ir vienkāršs domāšanas paņēmiens, kas atvieglo sarežģītāku jautājumu risināšanu. Sistēmisko domāšanu var izmantot jebkurā pētniecības jomā - medicīnā, vidē, politikā, ekonomikā u.c. Tā sniedz pozitīvu ietekmi jebkuram, kas to pielieto praksē un sistēmas teorijas apgūšanai nav vecuma ierobežojuma, galvenais ir vēlme to apgūt. Izmantojot sistēmas teoriju, svarīgi apzināties, ka nāksies mainīt domāšanas veidu, jo tieši tas atvieglos tās izmantošanu, risinot dažāda veida problēmas. Savukārt tieši dažāda veida problēmas ir labs veids, ar ko sākt mācīties pielietot sistēmas teoriju praksē. Bieži vien dažādas nozares teorijā un praksē mēdz krasi atšķirties, taču tas neattiecas uz sistēmas teoriju, kur ir svarīgi sākumā izprast visus sistēmiskās domāšanas pamatprincipus un tikai tad to sākt pielietot dzīvē. Sanāk, ka pati sistēmas teorija ir sakārtota sistēmā. Savukārt darba autore arī atrada jomas, kurās var pielietot sistēmas teoriju, un izsecināja, ka sistēmas teoriju var pielietot pat pie vissīkākās jomas tādas kā jaunā gada apņemšanās.
Visas augstāk minētās atziņas pierāda tikai to, ka sistēmiskā domāšana ir svarīga cilvēku dzīvē, taču liela daļa cilvēku par to pat neapzinās. Savukārt tās apgūšana ir liela bagātība, kas atvieglo sarežģītu lēmumu un jautājumu risināšanu, kā rezultātā mazinās stress ikdienas dzīvē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties