Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550232
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

AIDS kā jauns slimību komplekss (sindroms) tika aprakstīts 80 gadu sākumā, kad ASV Infekciju Slimību kontroles centrā (CDC) sāka pienākt ziņojumi par saslimšanas gadījumiem ar retām audzēju formām (Kapoši sarkoma) un plaušu iekaisumiem (pneimocystis carinii pneimonija) jaunu, iepriekš pilnīgi veselu, homoseksuāli orientētu vīriešu vidū ASV lielpilsētās. Līdzīgu sindromu izplatību novēroja arī narkomāniem, kuri narkotikas ievadīja intravenozi un cilvēkiem ar hemofiliju, kuriem bieži pārlēja donoru asinis. Kļuva skaidrs, ka cilvēce saskārusies ar jaunu infekciju. 1983. gada rudenī Pastēra institūtā Parīzē atklāja cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV) - AIDS izraisītāju. 1983. - 1984. gadā izstrādāja HIV infekcijas diagnostikas seroloģiskās metodes, t.s., HIV testu. AR 1985. gadu šie testi bija pieejami komerciālā tirgū. Līdz ar to kļuva iespējams izsekot HIV/AIDS pandēmijas gaitai. Šajā laikā HIV infekcija strauji izplatījās visā pasaulē.
1985. gadā ASV Atlantas pilsētā notika I starptautiskais AIDS kongress. Tagad ir skaidrs, ka jau tajā laikā svarīgākā informācija par HIV vīrusa bioloģiskajām īpašībām, AIDS izcelsmes un attīstības mehānismiem, HIV/AIDS epidēmijas īpatnībām bija zināma un principāli jauna informācija vairs nav nākusi klāt. 1985. gads tad arī tiek uzskatīts par HIV/AIDS pandēmijas pirmās dekādes sākumu. 1994. gads un 10. starptautiskais kongress Jokohamā Japānā ir ievadījis HIV/AIDS pandēmijas otro dekādi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties