Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:548891
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KĀDP struktūra: augstākās institūcija lomu pilda – ES Padome, zem tās kā reāls rīcības mehānisms darbojas ES Ministru Padome ārlietu ministru sastāvā. 1/3 konstruktīvā opozīcija viedokļa paušanai. Vēl ir Politiskās Komitejas un Pastāvīgo Pārstāvju Komiteja, kuras tagad atbalsta 27 regulāri Briselē sanākošās darba grupas.
Jāatzīmē, ka ideju par KĀDP ne visas valstis uztvēra kā pozitīvu attīstības punktu, un tādēļ dažu valstu starpā (precizējot- tās, kas atradās NATO, bet nebija ES sastāvā) izcēlās plaisa un strīdi par KĀDP nepieciešamību. Šīs valstis, kas nav ES sastāvā uzsvēra, ka ES dalībvalstis cenšas uz NATO rēķina celt savu prestižu, tāpēc arī ideja par KĀDP. ASV un Turcija uzskata, ka ES valstīm trūkst kompetences, zināšanu un pamata bāzes, uz kuras tā varētu būvēt sev jaunu resursu, lai nodrošinātu sev drošību. Tomēr plāns jau ir līdz 2003.g. izveidot Eiropas mobilos spēkus 60000 karavīru sastāvā. Jāatzīmē, ka tomēr pašreizējās kandidātvalstis uzticas daudz vairāk NATO (skaidri neapstrīdot faktu, ka laika gaitā NATO ir pierādījis savu izturību un drošības garantus nepieciešamības gadījumā pildīt savus pienākumus).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties