Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:548838
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2)Situācija norisinās ap plkst. 21.00 mazpilsētas autoostā, kurā atrodas trīs personas- vīrietis ap 70 gadi, kurš gaida savu autobusu (piemēram, Ivars) un divi jaunieši (piemēram, Jānis un Gatis), kas savā starpā skaidro attiecības. Jānis apgalvo, ka viņa meitene (piemēram, Sabīne) ir stāstījusi, ka Gatis uzmācas Sabīnei un visu laiku prasa, lai viņa pamet Jāni. Savukārt Gatis skaidro Jānim, ka Sabīne ir nomelnojusi Gati un tā nav taisnība. Līdz ar to izceļas strīds, jaunieši viens otru rupji aizvaino un sākas grūstīšanās. Ivars to visu dzird un viņam paliek neomulīgi, jo ir piedzīvojis līdzīgu situāciju, kad jaunībā vienas draudzenes melu dēļ ir zaudējis savu labāko draugu, tāpēc Ivars nolemj darīt kaut ko lietas labā un nepieļaut, lai Jānis un Gatis sakaujas.
Ivars pienāk pie Jāņa un Gata.
Ivars: Sveiki puiši, piedodiet, ka iztraucēju Jūsu ķīviņu, bet varbūt kāds no Jums pīpē, es neesmu vietējais un nevaru atrast nevienu veikalu, kas būtu tuvumā un strādātu.
Jānis: Es nepīpēju, ej kur gājis!
Gatis: Es iedošu!
Gatis iedot Jānim cigareti un šķiltavas un aizpīpē pats, līdz ar to Ivars iesaistās sarunā, prasa kas ir noticis, ka viņi tik skaļi bļaustās un traucē viņam mierīgi sagaidīt autobusu. Gatis ir vaļsirdīgāks un pirmais izstāsta situāciju, no sava redzesloka, tad Jānis izstāsta situāciju arī no sava redzesloka, lai nepaliktu vainīgajos. Ivars nopūšas un izstāsta līdzīgu situāciju no savas dzīves pieredzes, kad meitene vērpjot intrigas abiem aiz muguras panāca, lai draugi vairs nekad nesarunājas, Jānis un Gatis viņā ieklausījās un paspieda viens otram roku, un noteica, ka rīt visu noskaidros, parunājot trijatā- Jānis, Gatis un Sabīne. Pienāca Ivara autobuss un viņš jutās atvieglots, ka ir palīdzējis abiem jauniešiem.

Šajā gadījumā jaunieši uzklausīja pavecāku vīrieti ar plašu dzīves pieredzi, kurš nenostājās neviena pusē. Ivars arī uzklausīja abas, savā starā konfliktējošās puses un novērsa turpmāko konflikta attīstību ar savu stāstu no pieredzes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties