Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:548085
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


„Nelabums”
Kā saprast jēdzienu „lieks”?
Jēdzienu „lieks” varētu skaidrot kā vientuļu un nevajadzīgu. Mūsdienu sabiedrībā tā varētu justies daudzi lielā egoisma un zemās paškritikas dēļ. Cilvēki ,kuri jūtas lieki, sevi nospiež ar domām par citu cilvēku priekiem attiecībā pret savām bēdām un izmisumu par to, ka nespēj ieinteresēt nevienu, ka esi vientuļš un nesaprasts. Uzskatu, ka lieku cilvēku nav- ir tikai nesaprasti vai pārprasti cilvēki. Jēdziens „lieks” rodas cilvēka zemapziņā, nevis cilvēku savstarpējās attiecībās- cilvēks domu varā „izskaitļo”, ka ar savu klātbūtni viņš nespēj nevienu ieinteresēt, līdz ar to viņš uzskata, ka ir lieks, bet būtībā varbūt šis cilvēks ir tikai pārprasts.

Kā šī liekā cilvēka sajūta parādās fragmentā?
Liekais cilvēks visu sev apkārt redz lieku un nevajadzīgu, vientuļu. Viņš atklāj, ka ne tikai viņš jūtas lieks, bet daba būtībā arī iekārtota, lai viss, kas būtu dzīvs vai arī nedzīvs, sajustos lieks: „Lieks- tā bija vienīgā attiecība, ko spēju saskatīt starp kokiem, režģiem, oļiem.”
Liekais cilvēks, skaidrojot dabas izjūtas un norises, tajās noslēpj arī savas emocijas, ka būtībā jau liekais nevis tiek pamests un ir lieks, nevienam nevajadzīgs, bet gan , ka viņš pats vairās no attiecībām, pats noslēdzas sevī, pats paliek aiz robežām. Autors atklāj, ka cilvēks pats ir vainīgs, ka ir lieks. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties