Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:546861
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es pati esmu no Talsu puses. Tāpēc šajā darbā es rakstīšu par Talsu pilsētas vēsturi, par Talsiem kā pilsētu, par to kādi pasākumi notiek Talsos.
Talsi, viena no skaistākajām Latvijas pilsētām, atrodas Ziemeļkurzemes augstienes paugurainajā vidusdaļā, tā saucamo, Kurzemes Šveicē pie Talsu un Vilkmuižas ezeriem (118 km no Rīgas). Talsu šaurās, līkumotās ieliņas izvietotas deviņu stāvu pakalnu nogāzēs. Talsi atrodas uz deviņiem pakalniem – Pilskalna, Ķēniņkalna, Leču kalna, Tiguļu kalna, Sauleskalna, Baznīckalna, Krievragkalna, Vilmuižas kalna un Dzirnavkalna. Pilsētas veclaicīgo namu, parku un dārzu spoguļošanās ezeru rāmajos ūdeņos rada neatkārtojamu glezniecisku efektu, kura vilinājumam dažādos gadalaikos labprāt ļaujas tiklab mākslinieki, kā tūristi no tuvām un tālām zemēm. Dokumentos Talsi kā Vanemas valsts sastāvdaļa pirmoreiz minēti 1231. gadā kuršu kapitulācijas līgumā ar pāvesta vicelegātu. Savu pili te uzcēla arī Livonijas ordenis ( pirms 1434.g.), kas veicināja lielākas apmetnes izveidošanos. Talsus stipri izpostīja poļu - zviedru un Ziemeļu kara laikā. Uzplaukumu pilsēta piedzīvoja tikai 19.gs. 70.gados, kļūstot par novada latviskās kultūras centru. Kaut arī 1905. gada soda ekspedīcija nodedzināja vairāk nekā 60 namus, vairākās vietās gandrīz neskarta saglabājusies 19.gs. apbūve.1917. gadā Talsiem piešķīra pilsētas tiesības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120948
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties