Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:546304
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Veicamā manipulācija: I/m injekcijas veikšana pacientam.
Mērķis: I/m ievadīt B12 vitamīnu.
Aprīkojums: Pārvietojamais galdiņš sterilo procedūru veikšanai; nieršālīte; vienreizējās lietošanas šļirces (10 ml); adatas; nozīmētais medikaments (B12 vitamīnu 3ml); 70˚ spirts ādas dezinficēšanai; vates tamponi.
Darbība: Izlasu ārsta ordinācijas. Mazgāju rokas. Salieku sterilu aprīkojumu. Izlasu uzrakstu uz ampulas 3 reizes – medikamenta nosaukums, deva un lietošanas termiņš. Ievelku zāles šļircē paredzētajā daudzumā ar speciālo adatu, kuru pēc tam nomainu. Nogādāju nepieciešamo aprīkojumu pie pacienta gultas, identificēju pacientu. Nodrošinu pacientam intimitāti un palīdzu pacientam ieņemt pareizu stāvokli injekcijas vietas atslābināšanai. Injekciju veicu atbilstoši procedūru standartiem labā gluteusa augšējā ārēja kvadrantā. Pēc tam lieku pacientam pamasēt injekcijas vietu ar antiseptiskā šķīdumā samērcētu vates tamponu. Nodrošinu pacientam ērtu stāvokli. Dokumentēju injekcijas izdarīšanu.
Pacienta novērtēšana pirms manipulācijas: Tiek novērtēti pacienta vitālie rādītāji, novērtēju pacienta i/m injekcijas vietu dorsogluteālā rajonā. Kā arī, noskaidroju vai pacienta anamnēzē nav alerģijas uz kādiem medikamentiem. Izskaidroju pacientam zāļu iedarbību un sagaidāmo efektu.
Pacienta novērtēšana pēc manipulācijas: Novērtēju pacienta reakciju 30 minūtes.
Iegūtais rezultāts: Pacientam tiek ievadīts paredzētais medikamenta daudzums, sāpes mazinātas, pēc injekcijas pacients jūtas komfortabli, komplikācija vai blakusparādības nenovēro.
Secinājumi/ Pašnovērtējums: Manipulāciju veicu atbilstoši procedūras standartiem. Veicu pacienta novērtēšanu un izglītošanu atbilstoši procedūras standartiem un veicamajai manipulācijai.
Citi šodien paveiktie darbi: Sadalīju tabletes izsniegšanai pacientiem, noteicu pacientiem arteriālo asinsspiedienu, noņēmu pacientiem asins analīzes, sagatavoju un pievienoju pacientiem intravenozās sistēmas, ievadīju pacientiem perifērās vēnas katetru, aizvedu un atvedu atpakaļ uz nodaļu pacientus no operācijas.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties