Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:544013
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

10. līdz 12. gadsimta apbedījumu vietās saglabājušās tērpu atliekas sniedz ziņas par apģērbu un rotaslietām, kādas valkājuši mūsu senči. Vīrieši tērpās linauduma kreklos un linu vai pakulu auduma biksēs. Virs krekla valkāja vilnas auduma svārkus. Kā kreklu, tā arī svārkus pie kakla sasprauda ar īpašu adatu vai saktu. Svārkus izrotāja ar bronzas spirālītēm un dažādiem piekariņiem. Tos sajoza ar jostu, kuru auda vai darināja no ādas un rotāja ar metāla kalumiem. Pie jostas parasti piestiprināja nazi un citus līdzi nēsājamus priekšmetus. Karavīram pie jostas bija piestiprināts zobens. Kājas līdz ceļiem notina ar vilnas auduma lenti – kājautu. Kājās āva ādas pastalas, kā arī no liepu lūkiem pītas vīzes. Bagātākie ļaudis valkāja ādas kurpes vai zābakus. Jātnieki pie zābakiem piestiprināja piešus. Cepures izgatavoja no vilnas auduma vai no zvērādām. Ļoti iecienītas bija caunādas cepures. Tās izgreznoja ar bronzas spirālītēm. Nepieciešama apģērba sastāvdaļa bija vilnas auduma apmetnis. Ziemā nēsāja zvērādas apmetņus, arī kažokus.
Sievietes valkāja linauduma kreklus, kas tika izrotāti ar dažādiem rakstiem, vilnas auduma brunčus, kājautus un ādas apavus. Neatņemama sievietes apģērba sastāvdaļa bija villaine – vilnas auduma plecu lakats. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119012
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties