Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:543243
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Augļu nozīmība cilvēka dzīvē.
Augļi un ogas ir viens no cilvēku uztura galvenajiem vitamīnu un citu bioloģiski aktīvo, vielu avotiem. Ābolu ķīmiskais sastāvs ir ļoti vērtīgs. Latvijā ābeļu augļi satur 8.6-15.6% šķīstošās sausnas, 5.0-12.8% cukuru (pārsvarā fruktozes), 0.18-1.41% skābju (pārsvarā ābolskābes), daudz – 0.08-1.16% pektīnvielu, 3.6-48.6 mg/100g C vitamīna, 80.4-89.6% ūdens, no mikroelementiem svarīgākie ir kālijs un dzelzs. Augļi satur tādas vielas kā cukuru, olbaltumvielas, taukvielas, organiskās skābes, vitamīnus, minerālvielas, kas nepieciešami cilvēka organismam. Gatavos augļos cukuri ir glikozes, fruktozes, un saharozes veidā. Augļos ir 0.21-0.84% minerālvielu, kuras cilvēka organisms var viegli uzņemt. Svarīga nozīme uzturā ir augļu organiskajām skābēm, miecvielām un citām organiskajām vielām - tās sekmē barības vielu uzņemšanu un izmantošanu. Augļi satur C, A, B1, B2, B6, B9, P, E, K un citus vitamīnus. Vitamīnu daudzums augļos ir atkarīgs no augļauga ģints, kā arī no paša novākšanas laika.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties