Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:542650
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Makroekonomikas līdzsvars savieno ar makroekonomiku saistītās norises. Tiek izšķirti vairāki līdzsvara veidi 1: koppieprasījuma un koppiedāvājuma pakalpojumiem, kas nodrošina stabilu attīstību, pretējā gadījumā – lejupslīdi un depresiju; monetārais līdzsvars pēc naudas apgrozības formulas Q x P = M x V, tā nelīdzsvarotība noved pie inflācijas un deflācijas; līdzsvars darbaspēka tirgū, kad līdzsvarā ir tā pieprasījums un piedāvājums; līdzsvars valsts budžetā; maksāšanas bilances līdzsvars, kas nodrošina sekmīgus ārējos sakarus, pretējā gadījumā – grauj nacionālās valūtas kursu; rezultējošais līdzsvars.
Kopējais pieprasījums2 (Aggregate Demand - AD) ir iedzīvotāju, ražotāju un valsts dažāda veida preču un pakalpojumu maksātspējīgais pieprasījums tirgū jeb noteikta IKP apjoma pieprasījums. Kopējo pieprasījumu var izteikt ar formulu C + IG + G + Xn = M (naudas masa) x V (apgrozības ātrums). To ietekmē tiešie faktori, kā procentu likmes efekts un, jo augstāks ir cenu līmenis, jo lielāks ir naudas pieprasījums un pieaug procentu likmes, ja cenu līmenis samazinās, tad līdz ar to samazinās arī procentu likme. Materiālo vērtību jeb bagātības efekts, ja cenas pieaug, tad iedzīvotāju ietaupījumi zaudē savu iepriekšējo vērtību, ja cenu līmenis samazinās, tad reālās naudas piedāvājums pieaug. Importa iegādes efekts, kas izsaka likumsakarību par to, ja importa preces ir lētākas nekā vietējo ražojumu preces, tad tās pirks vairāk un kopējais pieprasījums samazināsies.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties