Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:539918
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dabu un cilvēku dzīvības apdraud ne tikai dabas apstākļi., bet arī cilvēku pašu izraisītās tehniskās katastrofas. Tās notiek ļoti bieži, lai kā arī mums to negribētos, kļūdas ,kas tiek pieļautas var maksāt daudzu dzīvības. Piemēram, diendienā notiek avārijas uz ceļa, ka ari avārijas rūpnīcas uzņēmumos , ugunsgrēki un daudzas citas cilvēku neapdomības dēļ izraisītas nelaimes.
Īpaši lielu postu rada avārijas ķīmiskajos uzņēmumos un atomelektrostacijās, kad plašas teritorijas tiek piesārņotas ar ķīmiskajiem savienojumiem vai radioaktīvajām vielām.
Viena no traģiskākajām avārijām notika 1986.gada aprīlī PSRS Černobiļas atomelektrostacijā.Černobiļas atomelektrostacijas reaktors dega vairākas dienas.Šī degšana sekoja vienai no visbriesmīgākajām mūsdienu katastrofām.Šīs avārijas rezultāta radioaktīvie izmeši veselībai bīstamā daudzumā izplatījās vairāk nekā 2000 km rādiusā.Sekas bija šausminošas.Skandināvijā 40.t. briežu,kuriem ir liela nozīme lapzemiešu dzīvē,saņēma pārāk lielu radiācijas devu,tā ka viņus nācās nokaut.Vācijā vajadzēja iznīcināt visu sakņu ražu un izslaukto pienu.Līdz šai dienai ir saindētas milzīgas teritorijas Ukrainā un Baltkrievijā.30 km rādiusā ap reaktoru,kurš tagad ir nosegts ar betona kupolu,zeme ir kļuvusi nederīga cilvēku dzīvei.Pēc oficiālajām ziņām,pirmajās dienas pēc avārijas nomira 250 cilvēki.Gandrīz 80 t. No 600 000 darbos iesaistītie glābējiem ir saslimuši ar vēzi.Viņi lēnām mirst.

1986.gada 1.novembrī vienā no noliktavām ķīmisko preču ražošanas koncernā’’Sandoz” Mutencē Bāzeles tuvumā uzsprāga cisternas ar 1200 tonnām ķīmisko vielu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties