Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:538587
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  M.Gorbačova kurss uz PSRS pārbūvi un Latvijas Tautas frontes I kongress (1988.gada 8.-9.oktobris)    3
2.  “Deklarācija par Latvijas neatkarības atjaunošanu” (1990. gada 4.maijs). PSRS valdības nostāja Latvijas neatkarības jautājumā    6
3.  Svarīgākie Latvijas Republikas (1991. – 2013.) tiesību akti    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Iedzīvotājiem, kuri bija reģistrējušies Iedzīvotāju reģistrā, bija tiesības pilsonību iegūt naturalizācijas ceļā. Pilsonību sākumā neieguva arī tie aptuveni 40 000 Krievijas latviešu, kas bija pārcēlušies uz Latviju pēc 1940.gada. šis lēmums aizvainoja daudzus citu tautu pārstāvjus, kuri bija atbalstījuši Latvijas neatkarību. 1991.gada 15.oktobrī Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma lēmumu „Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem”, kas iezīmēja divkopienu sabiedrības veidošanās perspektīva Latvijā. Pilsonību ieguvušo vidū aptuveni 78% bija latvieši, kā arī neatkarīgi no tautības un latviešu valodas zināšanām tie nelatvieši, kuri paši vai viņu priekšteči līdz 1940.gadam bija Latvijas pilsoņi.
„1994.gadā Saeima pieņēma 'Pilsonības likumu'. Naturalizēšanās sākās 1995.gada 1.februārī. to realizēja Naturalizācijas pārvalde. Ar īpašu 1995.gada 28.aprīlī pieņemto likumu bijušās PSRS pilsoņi, kam nebija citu valstu pilsonības, tika atzīti par pastāvīgajiem Latvijas iedzīvotājiem. 1998.gadā tika pieņemta jauna Pilsonības likuma redakcija, kas deva iespēju naturalizēties visiem, kuri to vēlējās. Lai izveidotu demokrātiski saliedētu pilsonisku sabiedrību, kas balstās uz kopīgām vērtībām, 2001.gadā tika apstiprināta valsts programma Sabiedrības integrācijai Latvijā. Integrācijas politika mērķis ir veicināt saliedētas sabiedrības veidošanos un sekmēt kopējas vērtību sistēmas rašanos un nostiprināšanos sabiedrībā.” Jaunievēlētā Saeima ievēlēja Valsts prezidentu un izveidoja ministru kabinetu. 1994.gadā Saeima pieņēma 'Pilsonības likumu'. Naturalizēšanās sākās 1995.gada 1.februārī. to realizēja Naturalizācijas pārvalde.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties