Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:537533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Teorētiskā daļa    3
1.1.  Pētījuma problēmas teorētiskā analīze    3
1.1.1.  Kas ir ģimene?    3
1.1.2.  Laimīgas ģimenes noslēpums    3
1.1.3.  Ģimeņu sistēmu veidi    5
1.1.3.1.  Atkarības – posts ģimenei    6
1.1.3.2.  Alkohola ietekme uz ģimenes attiecībām    6
1.1.3.3.  Vardarbība ģimenē    7
2.  Prakstiskā daļa    8
2.1.  Pētījuma programma    8
2.2.  Pētījuma metodoloģijas apraksts    9
2.3.  Pētījuma rezultāti    12
2.3.1.  Analīze un interpretācija    12
2.4.  Secinājumi un priekšlikumi    16
3.  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

2.4. Secinājumi un priekšlikumi
Ģimene ir pirmais un varētu teikt galvenais cilvēka sociālais institūts. Sabiedrība bez ģimenes nebūtu iedomājama, jo tā nosaka indivīda sociālās lomas un strukturizē sabiedrību.
Ģimenes modelis, kāds valdīja iepriekšējā gadsimtā, ir krasi mainījies. Mūsdienās lomu sadalījums starp vīrieti un sievieti ir kļuvis vienlīdzīgs. Iedzīvotāji uzskata, ka ļoti nozīmīgi audzināt bērnus ir abiem vecākiem, savukārt, runājot par naudas pelnīšanu, lielākā daļa uzskata, ka algotu darbu jāstrādā abiem vecākiem. Te nu nav apstiprināta hipotēze, bet gan lauzta – ģimenē vairs netiek dota galvenā roka tikai vīrietim, bet gan abiem vecākiem, ko uzskatu par pozitīvu rādītāju, jo tādā veidā tiek dota iespēja arī sievietei teikt savu stingro viedokli ģimenes dzīvē.
Arī attieksme pret laulībām mūsdienās ir atšķirīga, tikai ceturtā daļa respondentu uzskata, ka partneriem ir svarīgi nokārtot attiecības formāli. Tik mazs atbilžu skaits iespējams ir tāpēc, ka pasulē valda ekonomiskā krīze, un daudziem nav materiālu līdzekļu, lai īstenotu kāzas un spertu tik nozīmīgu soli.
Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka ļoti nozīmīgu vietu ģimenes dzīvē ieņem mīlestība partneru vidū. Vēl nozīmīgāks ir atbalsts un emocionālā vienotība. Rūpīgi piekopjot emocionālās vērtības, ģimenē tiek radīta veselīga emociju vide.
Alkohols un citas apreibinošas vielas ir posts ģimenes dzīvei, to piedzīvo ļoti daudzas ģimenes un tiek arī nosodītas iedzīvotāju vidū.
Kopumā ģimeņu stāvoklis Latvijā ir virs vidējās atzīmes, tā vismaz uzskata aptaujātie. Bija daži, kuri stāvokli novērtēja kā sliktu un tam ir arī pamatojums, ka mūsdienās eksistē pietiekami daudz vecāku, kuri egoistiski domā tikai par sevi un savu labsajūtu, nesaskatot ģimeni kā vienu veselu.
Neskatoties uz to, es iesaku atmest visas nosacītības un tradīcijas, kuras sevi ir pierādījušas kā nekam nederīgas, aizmirst par to, ko saka citi, un dzīvot savu dzīvi – dzīvot, nevis eksistēt; būt pašam, nevis kalpot par dekorāciju citu cilvēku dzīvēs, cienīt un mīlēt savus tuviniekus. Dzīvojam mēs tikai vienu dzīvi un, kāpēc gan to nenodzīvot skaisti, radot prieku, laimes sajūtu un smaidu citos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties