Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:537248
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Iedzīvotāju ienākuma nodokļa vispārējs raksturojums    5
2.  Iedzīvotāju labklājības jēdziens un tā raksturojošie faktori    12
3.  Labklājības uzlabošana    20
  Secinājumi    22
  Literatūras avoti    23
Darba fragmentsAizvērt

Katram indivīdam ir savs priekšstats un vērtējums par savu labklājību. Interpretācijas ir dažādas, ienākuma līmenis, pirktspēja, gan atkarībā no veselības stāvokļa un izglītības līmeņa. Pastāv ļoti daudz viedokļu par labklājību, bet vissvarīgākais ir katra cilvēka vērtējums par savu dzīves kvalitāti un labklājību. Vērtējums var būt visdažādākais, tomēr lai izteiktu secinājumus jāņem vērā vidējie rādītāji valstī. Pašreizējā situācija nav labvēlīga iedzīvotājiem, jo ir samazinājies vidējais ienākuma līmenis, pieaudzis bezdarbs un auguši nodokļi. Pēdējos gados nodokļu jomā ir notikušas būtiskas izmaiņas, kas skar ikvienu iedzīvotāju. Sastādot valsts budžetu iedzīvotāju labklājības līmenis netiek ņemts vērā, tiek pieņemti nepopulāri lēmumi par nodokļu celšanu un izdevumu samazināšanu, lai tikai valstī būtu mazāks budžeta deficīts. Valsts stāvoklis arī ir svarīgs, bet valsti veido tās iedzīvotāji. Ja valsts vara nedomā par tās iedzīvotāju labklājību, tad kāpēc iedzīvotājiem jādomā par valsts labklājību?
2009.gadā sākās nodokļu celšana, pievienotas vērtības nodoklis no 18% uz 21%, tagad jau 22%. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes palielināšanu no 23% uz 26%, tagad samazināja uz 25%. Tika paplašināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāze ienākumam no kapitāla, kas nav kapitāla pieaugums tiek noteikta likme 10 % un 15 % kapitāla pieaugumam. Notika pārmaiņas arī nekustamā īpašuma nodokļa jomā. Šie ir tikai daži nodokļu paaugstinājumu piemēri , kas skar iedzīvotājus un viņu labklājības līmeni. Jāņem vērā tas, ka pārmaiņas notiek vēl joprojām. Rezultātā iedzīvotāji zaudē ticību valstij un nesaskata iemeslu maksāt nodokļus, jo liela daļa no ienākumiem tiek samaksāta nodokļos. Šāda situācija ir veicinājusi ēnu ekonomikas palielināšanos.
Iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir būtisks nodoklis, kas ietekmē iedzīvotāju labklājību, tāpēc kursa darba mērķis ir konstatēt, aprakstīt un raksturot iedzīvotāju ienākuma nodokli un tā izmaiņas Aprakstīt un izanalizēt iedzīvotāju labklājības rādītājus, pēc darba autora domām svarīgākos un izstrādāt priekšlikumus labklājības uzlabošanai.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1237837
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties