Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536422
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ceļa klātnes planēšanu veic, kad uz nesaistīto segumu autoceļiem izveidojušies masveida nelīdzenumi (bedrītes šķērsviļni), kuru dziļums nepārsniedz 4 cm.
Ceļa klātnes profilēšanu veic, kad segumā ir par 4 cm dziļākas deformācijas, vai ar planēšanu nav iespējams nodrošināt vajadzīgo šķērskritumu un līdzenumu. Profilējot ceļa klātni, nolīdzina šķērsvilnīšus, bedres, iesēdumus un citas deformācijas. Vajadzības gadījumā attīrot ceļa klātni no svešķermeņiem. Profilēšanu veic pie minerālā materiāla optimālā mitruma. Profilēšanu veic virzienā no ceļa klātnes šķautnes uz asi. Vietās, kur tas ir iespējams, jānodrošina ūdens atvade no ceļa klātnes. Pēc profilēšanas ceļa klātnei jābūt līdzenai visā platumā, bez šķērsviļņiem un bedrēm. Uz ceļa klātnes nedrīkst atrasties velēna vai akmeņi lielāki par 70 mm. Seguma malās nedrīkst palikt vaļņi. Taisnos posmos un liela rādiusa līknēs šķērskritums veidot 3 %-5 % un pareizā virzienā. Līknēs pareiza virziena virāža līdz 6 % (ieskaitot). Pēc planēšanas grants, šķembu vai grunts seguma sajūguma vietai ar asfalta segumu, dzelzceļa pārbrauktuves klātni vai tiltu klājumu jābūt līdzenai, bez trieciena. Darba dienas beigās nedrīkst palikt neizlīdzināts valnis. Ja nav iespējams valni izlīdzināt, tad tādā ceļa posmā jāuzstāda nepieciešamie satiksmes organizācijas līdzekļi.
Šos darbus veic autogreiders, pa tehnoloģiskajām joslām virzienā no ceļa klātnes šķautnes uz asi, lai pārvietojamo minerālmateriālu neizstumtu no ceļa klātnes. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties