Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ķencis – Čangalienas pušelnieks. Mantkārīgs, vēlas kļūt bagāts un “izsisties” uz augšu. Neattapīgs. Lai gan tic Dievam, viņš tam melo, kaut vai braucot pie Mērnieka, skaitot lūgšanu: „Tu zini, ka bez vajadzības es tevis nelūdzu, negribēdams tevi kaitināt, jo kurš vēl ir tik maz ar lūgšanām tev virsū uzbāzies kā es?” Un piebilst: ”To, kā sacīt jāsaka, es tad tev atminēšu un iedomāšu vai visu mūžu.” Romānā attēlots kā komiskais tēls. Ķencis bija čakls strādnieks, taču ļoti enerģisks filozofs. Viņš bija arī ļoti dievticīgs, jo savā runas stilā izmanto no baznīcas vārdiem ņemtus salīdzinājumus. Nav ne labais, ne sliktais tēls romānā, taču ir viens no daudzajiem cilvēkiem, kas dzīvē grib izsisties uz augšu, bet tas neizdodas.

Pietuka Krustiņš – Slātavas pagastskolotājs, sabiedriskais darbinieks, dzejnieks. Jauns cilvēks, vidēja auguma ar kupliem matiem, vienmēr valkāja melnus svārkus, taču mīlēja ģērbties pēc jaunākās modes. Muļķīgs, pārgudrs, patriotisks, taču diezgan iedomīgs brīvības slavētājs. Spilgti parādīta tā laika ne izglītotība un lielība. Romānā attēlots kā komisks tēls, kas parāda tā laika cilvēku raksturīgās iezīmes. Pietuka Krustiņš ļoti bieži izcēlās ar to, ka lietoja daudz svešvārdus un citu valodu vārdus – cilvēki bieži vien nesaprata, ko viņš mēģina pateikt, un, šķiet, ka viņš pats arī to nesaprata. Viņš ir pārliecināts, ka ir ļoti augstā vietā citu cilvēku acīs, taču tā nebija.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties