Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535880
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Interesants un aktuāls temats par muitas nodokļa piemērošanu ir par precēm (sīkpakām), kas tiek nopirktas internetā. Katru dienu ar vien lielāku konkurenci ar iekšzemes ražotājiem iegūst tieši interneta iepirkšanās portāli. Pēdējo desmit gadu laikā iedzīvotāju skaits Latvijā, kas iepirkušies internetā ir audzis līdz 45 %. Visbiežāk tie ir portāli, kas pazīstami kā ‘Ali Express’, ‘Ebay’ un daudzi citi, kur iegādāties sīkas preces var par lētāku naudu nekā mūsu tirgū. VID plāno šiem portāliem likt maksāt PVN par Latvijā ievestajām precēm, jo latvieši iztērē vairākus desmitu miljonu eiro iegādājoties preces šajos portālos.
Kā jau iepriekš minēts muitas nodoklis ne tikai iekasē naudu valsts budžetā un apmaksā muitas darbību, bet arī kontrolē un uzmana tirdzniecību starp valstīm, kā arī pārbauda šo preču drošību un lai valstī neievestu bīstamas preces, kas ir ‘klasificētas’ kā, piemēram, pārtikas produkti. Muitas nodokļa ieņēmumi 100% apmērā nonāk pamatbudžetā, kas uzlabo mūsu dzīves kvalitāti. Kā arī muitas nodoklis 2018. gadā pārsniedza plānotos ieņēmumus no šī nodokļa, kas nozīmē, ka valsts no šī nodokļa, vismaz 2018. gadā, nebija zaudētāja.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties