Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535673
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģeogrāfiskais stāvoklis un vispārīgi dati.

Spānija atrodas Eiropas dienvidrietumos un aizņem 85 % no Pirenejas pussalas. Ziemeļos robežojas ar Franciju un Andoru, rietumos ar Portugāli, dienvidos ar Gibraltāru. Ziemeļos valsti apskalo Biskajas līcis, austrumos Vidusjūra un rietumos Atlantijas okeāns. Kopējā teritorija ir 504 782 km2 un iedzīvotāji: 40,22 milj. Spānijai pieder Baleāru salas Vidusjūrā un Kanāriju salas Atlantijas okeānā. Valsts sastāv no 17 autonomiem apgabaliem un 2 autonomām pilsētām. Autonomie apgabali, savukārt, dalās provincēs. Spānijā ir 50 provinces. 90 % valsts teritorijas aizņem kalni, dienvidaustrumos atrodas Kordiljēras-Betikas kalnu sistēma, par kuru augstāki ir tikai Alpi. Netālu no Granādas atrodas valsts augstākā virsotne Mulasens 3478m v.j.l.
Lielākās pilsētas: Barselona (3,75 milj.), Valensija (1,27 milj.), Sevilja, Bilbao, Saragosa Valjadolida,, Ovjedo, Kadisa, Almerija, Mursija, Malaga. Galvaspilsēta Madride. Par Madridi saka, ka tā ir kontrastu pilsēta, kur senās pilsētas gars mijas ar moderno arhitektūru. Spānija ir pazīstama visā pasaulē ar saviem lieliskajiem vīniem, kuru izvēle ir milzīga. Katrā rajonā ir arī savas liķiera šķirnes, kā arī populārs ir anīsa degvīns. Valsts ir bagāta ar kūrortiem, kuros ir augstas klases viesnīcas, apartamenti, jauniešu mītnes un citas izmitināšanas vietas.
Oficiālā valoda- Spāņu
Reliģija: Katoļi (99%)
Klimats: Subtropisks Vidusjūras klimats, sauss un pietiekami karsts. Ziemas maigas, vidējā janvāra temperatūra ir no +8ºC līdz +14ºC, kalnos dažreiz nolaižas līdz -7ºC. Vasaras karstas vidējā jūlija temperatūra no +23ºC līdz +29ºC. Nokrišņu daudzums svārstās no 250-700 mm gadā, pārsvarā rudenī un ziemā. Kanāriju salās klimats pārsvarā tropisks, ziemā temperatūra ir +25ºC, vasarā +28ºC. Baleāru salās ir Vidusjūras klimats, temperatūra ziemā ir +12ºC, vasarā no +18ºC līdz +26ºC. Naudas vienība ir Eiro.


Tūrisma resursi.

Spānijā ir viss - krāšņa daba, dzīvespriecīgi cilvēki, garšīgi ēdieni, lielisks vīns, interesanta mūzika, saule, jūra, muzeji un apskates vietas slavena ar savdabīgā arhitekta Antonio Gaudi darbiem. Spānijā nav vienveidības, uz dienvidiem, precīzāk, Andalūziju, atradīsiet to, ko ir pieņemts uzskatīt par klasisko Spāniju - mauritāniešu arhitektūra, korida, flamenko, gadatirgi, nebeidzamas fiestas, ieilgušas siestas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties