Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535293
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par pilnvērtīgām olbaltumvielām sauc tādas olbaltumvielas, kurās ir visas neaizstājamās aminoskābes. Pilnvērtīgās olbaltumvielas satur gaļa, zivis, piens, olas. Uztura olbaltumvielas, kas nesatur visas neaizstājamās aminoskābes, sauc par nepilnvērtīgām olbaltumvielām. Tās galvenokārt ir augu valsts olbaltumvielas. Rīsu, kukurūzas un kviešu pārtikas produktos trūkst lizīna. Rīsos trūkst arī treonīna, kukurūzā – triptofāna. Pupās, zirņos un citos pākšaugos ir gandrīz visas neaizstājamās aminoskābes, trūkst vienīgi metionīna. Veģetāriešiem ir jāuzņem augu valsts produktos iztrūkstošās aminoskābes ar pienu un olām. Brīvo aminoskābju fonds organismā ir ≈35g. Brīvo aminoskābju koncentrācija asinīs ir 35 – 65 mg/dl. Pieaugušiem cilvēkiem proteīnu masa ir ≈15kg. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties