Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:534878
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēku sabiedrības vēsture ir nepārtraukts attīstības process, nemitīga sabiedriskas ražošanas augšupeja. Šīni procesā, savukārt, valda zināma likumsakarība, zināma nosacītība. Atsevišķu parādību, faktu un notikumu pamata ir zināmi cēloņi.
Cilvēku sabiedrība cenšas ar savu darbu izmantot savā labā apkārtējo vidi, izmantot dabu, tas produktus un enerģiju. Šim cilvēku darbam jebkuros apstāk­ļos ir sabiedrisks raksturs, taču tā formas un mērķi dažādās cilvēku sabiedrības attīstības pakāpēs ir dažādi. Tā, piemēram, verdzības iekārta noteicošās ir verg­turu, bet feodālā muižnieku ekonomiskās intereses. Dabas speķu un dabas produktu izmantošanā cilvēce savā garajā attīstības gaitā ir uzkrājusi lielu pieredzi. Tautas saimniecībai, tas attīstībai ir gara vēstu­re. Attīstība vijas cauri gadu tūkstošiem no primitīva kapļa līdz modernam traktoram, no pirmatnējas kopienas līdz mūsdienu sabiedrībai.
Ekonomikas vēstures studijas sniedz atbildi jautājumam, ka, pa kuriem ceļiem norisinājās sabiedriskas ražošanas attīstība, palīdz izprast atsevišķu tautas saimniecības objektīvo procesu un nolikumu vēsturisko nepieciešamību un nosacītību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties