Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:531311
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

64. Noziedzīgi nodarījumi pret cilvēci, mieru, kara noziegumi un genocīds
KL IX nodaļā paredzēta atbildība par NN, kas apdraud valsts, sabiedrības un atsevišķu personu intereses, nodrošinot starptautisko tiesību normu izpildīšanu par visas cilvēces, valstu un tautu pastāvēšanas nosacījumu ievērošanu. Pārsvarā tie ir: sevišķi smagi noziegumi, kas apdraud mieru visai cilvēcei un tās drošībai. Veidojot pantu dispozīcijas, ņemtas vērā vairākas svarīgas starptautiskās konvencijas, kam Latvija ir pievienojusies. Nodaļas nosaukumā uzsvērts, ka tajā paredzēta atbildība par noziegumiem pret cilvēci. Nodaļā nav kriminālpārkāpumu. Pirmajā vietā nodaļā ir 71. p., kurā paredzēta atbildība par tādu noziegumu pret cilvēci kā genocīds. Pārējos noziegumus pēc to tiešajiem objektiem var iedalīt šādās grupās:noziegumi pret mieru (KL 72.,73.p.), kara noziegumi (KL 74. , 75. ,76., 77. p.), noziegumi pret cilvēktiesībām (KL 78. p.), noziegumi pret kultūras un nacionālo mantojumu (KL79.p.). No objektīvās puses iztirzājamie noziegumi izpaužas aktīvās darbībās, to lielākai daļai ir formāls nozieguma sastāvs. Nozieguma subjekts var būt fiziska, pieskaitāma persona, kas ir sasniegusi četrpadsmit gadu vecumu, taču dažiem sevišķi smagiem noziegumiem subjekts var būt tikai tāda valsts amatperona, kas ieņem atbildīgu stāvokli. No subjektīvās puses gandrīz visus noziegumus raksturo tiešs nodoms.
65. Noziedzīgu nodarījumu pret valsti kopējais jēdziens, izpratne un veidi
NN pret valsti ir tādi kaitīgi, prettiesiski nodarījumi, kas apdraud Latvijas valsts drošību un neatkarību un valsts politisku un ekonomisko nodrošinājumu. Pret valsts ārējo un iekšējo drošību vērsti šādi noziegumi: uz valsts varas gāšanu vērsta darbība (KL 80. p.), aicinājumi vardarbīgi gāzt LR valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu (KL 81. p.), aicinājums likvidēt LR valstisko neatkarību (KL82. p.), aicinājums graut LR teritoriālo vienotību (KL 83. p.), ANO Drošības padomes noteikto sankciju pārkāpšana (KL84. p.), spiegošana (KL 85. p.), ārvalsts pārstāvju dzīvības un veselības apdraudējums (KL 87. p.), valsts noslēpuma apzināta izpaušana (KL 94. p.) un valsts noslēpuma izpaušana aiz neuzmanības (KL 95. p.).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1211467
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties