Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529894
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mans valodas zināšanu līmenis, pēc manām domām, ir labs. Rakstot es cenšos izmantot literāri pareizus vārdus, neiesaistīt sarunvalodas vārdus, vulgārismus, žargonismus, barbarismus. Rakstībā liela nozīme ir arī interpunkcijai. Īpaši sarežģītās teikuma konstrukcijās es varu apjukt un nesalikt visur komatus un citas pieturzīmes, bet ar vieglākiem teikumiem tieku galā. Tomēr es uzskatu, ka pieturzīmju likšana ir mans Ahileja papēdis. Rakstībā svarīgi ir ievērot vārdu pareizrakstību, man ne vienmēr tas sanāk, bet stila kļūdu manos domrakstos un esejās nav daudz. Ikdienā runājot, es izmantoju galvenokārt sarunvalodas vārdus, reizēm tiek iesaistīti arī barbarismi un žargonismi. Runājot es izmantoju arī zemtekstus, mīmiku un žestus. Savā runā es maz izmantoju internacionālismu, apvidvārdu, profesionālismu un terminu. Bet es uzskatu, ka mans vārdu krājums ir pietiekoši liels, lai es spētu izteikt savas domas un tās pamatot.
Interpunkcija. Teikumos nav atdalīti iespraudumi no pārējās teikuma daļas, piem., „manuprāt” ir jāatdala ar komatiem, jo šis apstākļa vārds parāda runātāja attieksmi pret izteikto domu. Nav atdalīti divdabja teicieni ar komatiem, piem., „pacēlusies spārnos”, „mezdami tīkamu ēnu” ir divdabja teicieni, un tie teikumā jāatdala ar komatiem.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties