Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ģimenes psiholoģija - populārzinātniskās grāmatas subjektīvā analīze

     

    Eseja2 Psiholoģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529699
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izbrīnīja arī tas fakts, ka tobrīd valsts un tās uzņēmumi, ģimenes locekļiem, kuri ir ilgstoši un uzticīgi strādājuši vienā uzņēmumā, piešķīra atvieglojumus, dzēšot parāda summas procentus mājokļa iegādei vai tās būvei. Tas tak ir spēcīgs motivējošais faktors ģimenes izveidei un darba atdeves rosināšanai! Kaut arī es tikai pusi no savas dzīves esmu dzīvojis komunisma režīmā, un tās daļas puse ir nodzīvota bezrūpībā, vecāku aizgādniecībā, es neuzskatu sevi par personu kas neorientējas to laiku procesos, bet tāpat man daudzi fakti un notikumi šķiet interesanti un savā ziņā nesaprotami. Kā tā, kā tas bija iespējams, kur valsts rada iespējas šādiem finansiāliem atbalstiem? Ja tā, no vienas puses skatās, tas ir vērtējams tikai pozitīvi, bet ieskatoties dziļāk ir saskatāmi daudzi zemūdens akmeņi. Katrā gadījumā tagad tā nenotiek, šobrīd katrs personīgi cenšas izcīnīt savu vietu zem saules. Laikam jau tā arī ir pareizāk, katram pēc saviem nopelniem un padarītā!
Saistībā ar bērnu audzināšanu es nesaskatīju nekādas atšķirīgas izmaiņas starp tagadējām normām un tā laika normām. Bērnu audzināšanas mērķis ir kopīgs – izaudzināt veselu, izglītotu un sabiedrības dzīvei gatavu bērnu. Protams, arī tad tiek likts uzsvars uz mātes lomu šajā procesā, jo tēva atdeve bērna audzināšanā ieņem citu lomu – ģimenes materiālā nodrošināšana. Kaut arī šī lomu sadale šobrīd ir mainīga. Ļoti daudzās ģimenēs tēva pienākumi vairāk ir saistīti ar bērna audzināšanu nevis ar ģimenes materiālo nodrošināšanu, bet mātes loma ir pretēja.
Ļoti liela šīs grāmatas daļa tiek veltīta ģimenes locekļu tiesību atspoguļošanai, balstoties uz konkrētiem , tā laika eksistējošiem likumiem. Šajā faktā varētu saskatīt pozitīvas un negatīvas puses. Pozitīvās – katrs ģimenes loceklis pārzina savas tiesības un jūtas aizsargāts no valsts puses. Negatīvās – nav iespējams visus savas dzīves notikumus saistīt ar likumiem un balstoties uz tiem pieņemt lēmumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1312313
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties