Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529673
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aīds un Pērsefone
Aīda sieva bija Persefone, auglības dievietes Dēmetras meita. Aīds viņu nolaupīja, kamēr viņa ar darudzenēm plūca puķes. Persefone apēda trīs granātābola sēkliņas, kuras Aīds viņai iedeva, un nodrošināja to, ka Persefone nekad nespēs pilnībā atstāt mirušo valstību, pat ar Zeva palīdzību. Pēc ilgas lūgšanas, Aīds tomēr atļāva Persefonei doties pie mātes, bet atgriezties katru gadu. Tā radies mīts par gadalaiku maiņu- ziemas mēneši ir tie, kuru laikā Dēmetra skumst pēc meitas.

Aīds, Orfejs un Eiridīke.
Orfejs devās uz mirušo valstību, lai atgūtu savu sievu Eiridīki. Aīds deva viņam savu atļauju to darīt, jo Orfejs skaisti spēlēja, taču ar vienu noteikumu - Eiridīkei jāiet aiz Orfeja un viņš nedrīkst palūkoties tai sejā, pirms abi nav sasnieguši virszemi. Orfejs piekrita, tomēr paraudzījās atpakaļ, tāpēc Eiridīki zaudēja.

Aīds un Sīzifs
Aīds nevienam no saviem pakļautajiem neļāva pamest savu karaļvalsti, tomēr vienu reizi viņu apmānija Sīzifs, kurš vienreiz aizbēga no mirušo valstības. Kā par sodu Sīzifam mūžīgi jāstumj akmens pa kalnu uz augšu.

Aīds un Asklēpijs
Kad Asklēpijs, Apollona dēls sasniedza tādas prasmes ārstēšanā, ka spēja atdzīvināt cilvēkus, Aīds lika Zevam viņu nogalināt ar zibens spērienu, lai Asklēpijs neatņemtu Aīdam mirušos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties