Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:528752
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valsts kontrole neveic revīziju Saeimā, kā arī Valsts kontroles revīzijām nav pakļautas kapitālsabiedrības, iestādes un privātpersonas, ja tās nav valsts, pašvaldību vai ES un citu starptautisko organizāciju vai institūciju piešķirtu un valsts budžetā vai pašvaldību budžetos iekļauto līdzekļu lietotāji.
Gada finanšu pārskata revīziju Valsts kontrolē veic zvērināts revidents (zvērinātu revidentu komercsabiedrība), kuru konkursa kārtībā izraugās Saeima. Valsts kontrole savu gada finanšu pārskatu kopā ar zvērināta revidenta (zvērinātu revidentu komercsabiedrības) atzinumu iesniedz Saeimai, kā arī Valsts kasei saimnieciskā gada pārskata sastādīšanai.
Valsts kontrole veic triju veidu revīzijas:
1) Finanšu revīzijas, kuru ietvaros revidenti izvērtē, vai finanšu pārskatos nav būtisku kļūdu vai neatbilstību, vai finanšu pārskats sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām un grāmatvedības standartiem, un izsaka atzinumu par finanšu pārskatiem. Valsts kontroles atzinumi finanšu revīzijas jomā var būt bez iebildēm, ar iebildēm, negatīvs vai atteikums sniegt atzinumu.
2. Likumības revīzijas, kuru ietvaros revidenti veic pārbaudes par revidējamo vienību darījumu un darbības atbilstību normatīvajiem aktiem un plānotajiem rezultātiem.
3. Lietderības revīzijas, kuru mērķis ir sniegt informāciju par to, cik lietderīgi tiek izlietoti valsts un pašvaldību līdzekļi un apsaimniekota manta. To ietvaros revidenti veic pārbaudes par revidējamo vienību darbības ekonomiskumu, efektivitāti un produktivitāti.
Viņu lēmumi tiek pieņemti koleģiāli, lai sekmīgāk varētu uzraudzīt valsts un pašvaldību naudas tēriņus, to likumos noteikto funkciju īstenošanu un sniegtu ieteikumus to darbības uzlabošanai. Tāpat tā sekmē valsts finanšu pārvaldības attīstību un atbildību par izlietotajiem līdzekļiem. Valsts kontrolei jārisina savdabīgi savdabīgi „saimnieciskās kontroles” funkcijas uzdevumi- jāizvērtē dažādu darbību lietderības un pareizības aspekti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1332534
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties