Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:527225
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Mūsdienās, dzīves ritmam kļūstot arvien dinamiskākam, arī sabiedrisko attiecību raksturs tam pielāgojās, tas kļūst straujāks un kopumā nozīmīgāks. Tā kā organizācijas, kā arī lielo un mazo uzņēmumu augstākā ranga vadītāji uztver un izprot sabiedrisko attiecību nozīmi, šī nozare attīstās un profesionālu komunikācijas speciālistu ietekme aug. [5;12]
Darba uzdevumi ir uzzināt vairāk par SA teoriju un tās defnīcijām, noskaidrot svarīgākos sabiedrisko attiecību speciālista darba pienākumus, priekšnosacījumus veiksmīgai profesijas un karjeras attīstībai (t.s.,nepieciešamās iemaņas un īpašības).
Darba mērķis ir tuvāk iepazīt SA speciālista darbu, iepazīties ar iespējām iegūt izglītību šajā jomā gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī izpētīt darba tirgus pieprasījumu pēc šīs profesijas pārstāvjiem.

Kas ir sabiedriskās attiecības?
Public relation (PR) – sabiedriskās attiecības (vācu izpratnē); publiskās attiecības (amerikāņu izpratnē). Rakstniece Teika Lapsa savukārt minējusi trīs starptautiski atzītas definīcijas:
1. „Sabiedriskās attiecības ir plānoti un pastāvīgi centieni, kuru mērķis ir izveidot un saglabāt labo gribu un savstarpēju sapratni starp uzņēmumu un tā auditoriju.” To formulējis Sabiedrisko attiecību institūts Lielbritānijā.
2. „Sabiedriskās attiecības palīdz daudzpusīgai un plurāriskai sabiedrībai pieņemt lēmumus un darboties efektīvāk, sasniedzot savstarpēju sapratni starp sabiedrības grupām, uzņēmumiem un organizācijām. Sabiedriskās attiecības palīdz harmoniski apvienot privātas un sabiedriskas intereses.” Šādu domu definējusi ASV Sabiedrisko attiecību asociācija.
3. „Sabiedriskās attiecības ir māksla un sociāla zinātne, kuras mērķis ir analizēt tendences, paredzēt to sekas, konsultēt uzņēmumu vadītājus un īstenot plānotās darbības programmas, kas kalpo gan uzņēmuma, gan sabiedrības interesēm.”[7;5.-6.lpp]

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230829
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties